اصل مشتری مداری: اهرمی برای این که بازار را به دست گیرید

0 ۹۱۳

همان طور که می دانید بازار رقابت برای فروش داغ تر از گذشته شده است. امروزه فروش تنها به فروشگاه های فیزیکی محدود نمی شود؛ بلکه چندین برابر فروشگاه هایی که در واقعیت مشاهده می کنیم در فضای مجازی کسب وکار مستقل و بی دردسرتری را راه اندازی کرده اند و اتفاقا با امکاناتی که مشتریان را به سمت خرید حضوری متمایل می کند گوی سبقت را از کسب وکار های حقیقی ربوده اند. در این بین مشتریان نیز آگاهی بیش تری پیدا کرده اند و مثل گذشته چشم و گوش بسته خرید نمی کنند. کوچک ترین تاثیر منفی از جانب کسب وکار شما که حاصل فن بیان غلط یا برخورد ناشایست با مشتری باشد موجب کاهش سود و بهره وری شما خواهد شد. از این رو بحث داغ و پرچالشی در جوامع و حوزه فروش و کسب وکار تحت عنوان “مشتری مداری” مطرح می شود.

مشتری مداری بحث گسترده ای است. مسلما اگر با مشتری مداری بتوان مشتری را جذب و از هم مهم تر به مشتری ثابت تبدل کرد باید از پیچ و خم زیادی عبور کرد. یکی از بخش های مشتری مداری با استفاده از فن بیان محقق می شود. در صورتی که به رضایت مشتریان خود اهمیت می دهید و به دنبال سودآوری پایدار هستید پیشنهاد می کنیم با درس دیگری از دانشگاه زندگی همراه باشید.

مفهوم و اهمیت مشتری مداری با فن بیان

اولین سوالی که برای استفاده از فن بیان در جهت مشتری مداری مطرح می شود مفهوم مشتری مداری است و این که چرا باید از مشتری مداری در کسب وکار خود غافل نشویم؟

مشتری مداری

مفهوم مشتری مداری

مشتری مداری پیش از این که یک اصل باشد یک مهارت است. مهارت یا توانایی که اغلب فروشندگان، سرویس دهندگان یا کمپانی ها از آن بی بهره هستند. مشتری مداری مجموعه ای از اقدامات توسط یک کمپانی یا سازمان است که در جهت پشتیبانی از خدمات و فروش انجام شده صورت می پذیرد. هدف اصلی از این فرآیند کسب رضایت مشتریان می باشد. در ابتدای مشتری مداری فن بیان شما قرار دارد. مشتری مداری واقعی با استفاده از کلام شما محقق می شود.

مشاهده مقاله  فن بیان در ارتباط با مشتری : چه کنیم مشتری عاشق کسب وکارمان شود؟

 

چرا مشتری مداری در کسب وکار مطرح است؟

اول از همه باید مشتری را بشناسید تا بتوانید به اهمیت مشتری مداری پی ببرید. مشتری واقعی فردی است که توانایی خرید کالا یا دریافت خدماتی از سوی شما را به لحاظ مالی داشته باشد. از آن جایی که مشتری علت بودن و حقیقت یافتن کسب وکار شما می باشد از ارزش و احترام زیادی برخوردار است.

اهمیت مشتری مداری در کسب درآمد

برای این که بهتر با اهمیت مشتری مداری آشنا شوید به موارد زیر توجه کنید:

  1. تداوم در فروش پایه و بنیان اصلی کسب وکار شما را تشکیل خواهد داد و ضامن آینده ی کاریتان می شود
  2. سازمان ها به مشتریان وابسته هستند. اگر زمانی مشتری از خدمات شما ناامید شود فاجعه واقعی در کسب وکارتان رخ خواهد داد!
  3. هدف اصلی یک کسب وکار برطرف کردن نیازهای مشتری و ارضای نیازمندی های او می باشد
  4. مشتری تنها اهرم شما برای رسیدن به اهدافتان می باشد

 

هدف اصلی در مشتری مداری

همان طور که گفته شد جلب رضایت مشتری مهم ترین هدف در مشتری مداری می شود. گاهی با ترفند های قانع کردن دیگران می توان این هدف را عملی کرد. کسب رضایت مشتری در مشتری مداری ارتباط قلبی شما و مشتریان است. مشتری باید این رضایت را با روح خود حس کند و چیزی بالاجبار به او تحمیل نخواهد شد.

نردبانی برای پیشرفت از جنس رضایتمندی!

رضایتمندی مشتریان نردبانی برای پیشرفت شما می باشد. این نردبان 4 پله یا بهتر بگوییم؛ 4 رکن اصلی دارد که شامل موارد زیر می باشد:

  1. خرید منظم مشتریان
  2. اثبات حسن نیت شما به مشتریان
  3. طرفداری از برند شما
  4. معرفی شما به سایرین
مشاهده مقاله  8 ترفند برای این که سرصحبت را باز کنید و همه عاشق گفتگو با شما باشند!

 

این که چگونه مشتریان به شما کمک کنند تا بتوانید از این 4 پله به سمت موفقیت واقعی صعود کنید بستگی به فن بیان شما دارد. فن بیان شما است که تعیین می کند مشتری یک بار خرید کند یا دفعات بعدی شما را در ذهن خود ثبت کند. علاوه بر فن بیان لازم است با ترفند های ارتباط چشمی که بخشی از زبان بدن شما می باشد مشتری را برای خرید ترغیب کند.

مشتری مداری

بررسی اثر گذاری جلب نظر مشتریان

  1. مطابق با تحقیقات صورت گرفته جلب رضایت تنها 5 درصد از کل مشتریان 75 درصد سودآوری بیش تر به همراه خواهد داشت
  2. 80 درصد از کل درآمد آینده شما تنها به واسطه 20 درصد از مشتریان فعلیتان تامین خواهد شد
  3. جذب مشتری جدید و تلاش برای کسب رضایت او به تنهایی 5 برابر حفظ مشتریان قدیمی و حس وفاداری آن ها هزینه در بردارد

حتی برندهای محبوب و پرطرفدار در جهان هم به صورت سالانه حدود 9 درصد از مشتریانشان را به رقبا می بازند. به این معنا که هر چه قدر هم برای مشتری مداری و کسب رضایتمندی مشتریان تلاش کنید باز هم نرخ خروج و ریزش مشتری را تجربه خواهید کرد.

 

استراتژی های مشتری مداری

کمپانی های مختلف برای بازاریابی محصولات خود و رسیدن به مشتریان بالقوه دو راه اساسی در پیش دارند: اول این که هر فروشنده یا سرویس دهنده محصول مورد نظرش را تولید کند و بعدا به دنبال مشتری بگردد تا بتواند محصولش را به فروش برساند؛ یا این که ابتدا به بازار پیش رو توجه کند و سپس با توجه به ظرفیت های موجود در بازار محصولات را تولید کند. توجه به نیازهای مشتری یکی از ارکان مشتری مداری می باشد.

بنابراین 4 استراتژی اصلی برای مشتری مداری مطرح می شود:

تاثیرگذاری

بیش از این که به فکر فروش باشید به فکر نیاز های مشتری باشید. به فکر این باشید که با محصول یا خدمات خود بتوانید بخشی از نیازهای مشتری را برای همیشه برطرف نمایید. زمانی که مشتری شاد باشد شما هم می توانید با خرید بیش تر او به شادی مضاعف برسید. مشتری رضایتمند و شاد از دو جهت برای شما سودآوری به همراه دارد:

  1. هزینه های لازم برای جذب مشتری جدید حتی به اندازه یک نفر کاهش می یابد
  2. هر مشتری فقط یک خرید نیست؛ بلکه می تواند هزاران دلار سود برای شما به دنبال داشته باشد
مشاهده مقاله  با شناخت ریشه های ترس ،دلواپسی هایتان را حین حرف زدن در جمع دور بریزید!

 

هدف گذاری

هدف اصلی شما بعد از کسب رضایتمندی باید برطرف کردن نیاز های افراد با قیمت منصفانه باشد؛ چنان چه که رفع نیاز مردم به این شیوه بخشی از رضایتمندی آن ها را نیز به دنبال خواهد داشت. در هدف گذاری به کمبود های بازار نیز دقت کنید. ببینید چه عرصه هایی باقی مانده اند که رقبا در آن فعالیت نکرده اند. در هدف گذاری تغییرات را فراموش نکنید. مشتری مداری واقعی به معنای انعطاف پذیری شما همگام با نیاز های مشتریان می باشد. اگر زمانی میزان عرضه و تقاضا تغییر کند باید در رویه تولید و خدمت گذاری خود تغییر ایجاد نمایید.

اعضای تیم و کارمندان

کارمندان شما هستند که مهم ترین نقش را در شکل گیری بازاری که لایق شما باشد ایفا می کنند. هر چند هزار نفری که کارمند به استخدام شما درآمده باشند باز هم فقط یک نفر از آن ها هر بار با مشتری ارتباط برقرار می کند. بنابراین کارمندان باید به خوبی از این نظر آموزش دیده باشند. رفتار و منش و فن بیان کارمند شما نماینده اصلی برندتان خواهد شد. این که در ذهن مشتری خاطره خوبی از نام و نشان تجاری شما ثبت شود کاملا به کارمندان و افراد تیم بستگی دارد.

 

در مشتری مداری اصول اساسی زیادی وجود دارد که در مطالب آینده بدان خواهیم پرداخت.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.