27 ترفند برای بهبود سخنرانی عمومی

0 ۵۸۲

27 ترفند و روش برای پیشبرد سخنرانی عمومی

آیا شما نیز در ارائه سخنرانی عمومی با مشکل مواجه هستید؟ شما تنها فردی نیستند که با این مشکل روبرو می شوید. سخنرانی در یک مجمع عمومی اولین ترس بیش از 40 درصد افراد جهان می باشد. آرامش خود را حفظ کرده و با استفاده از روش های آموزش سخنرانی و فن بیان زیر توجه مخاطبین را به سخنرانی خود جلب نمایید.

 

سخنرانی عمومی

  1. مخاطبین و شرایط را بشناسید:

    قبل از بالا رفتن بر روی سکو و آغاز سخنرانی، پایه و اساس سخنرانی خود را ایجاد کنید. اولین گام شناخت مخاطبینی است که شما برای آنها سخنرانی خواهید نمود. متن سخنرانی خود را متناسب با مخاطبین خود تعیین نمایید تا تمایل آنها برای توجه به سخنرانی شما افزایش یابد. شرایط را تشخیص دهید: آیا سخنرانی رسمی یا صمیمی خواهد بود؟

  2. موضوع مناسبی انتخاب کنید:

    موضوعی را انتخاب کنید که به راحتی می توانید در مورد آن سخنرانی عمومی کنید. اگر قرار است در مورد موضوع ناشناسی سخنرانی عمومی کنید، از پیش آمادگی داشته و در مورد آن تحقیق کنید. شما باید اطلاعات کافی در مورد موضوع داشته باشید تا بتوانید سوالات احتمالی مخاطبین را پاسخ دهید.

  3. متن را حفظ نکنید:

    آشنایی با موضوع بحث ضروری می باشد اما حفظ کردن متن و یا خواندن از روی متن به هیچ عنوان روش مناسبی نمی باشد. در این صورت ممکن است رشته کلام از دست شما خارج شده و در نتیجه نمی توانید موضوع را مدیریت کنید. در طی سخنرانی عمومی همواره بر روی لحن و صدای خود تمرکز نموده و به واکنش مخاطبین توجه کنید.

  4. سخنرانی عمومی خود را شخصی سازی کنید:

    در سخنرانی عمومی خود از تجربیات شخصی خود استفاده نموده و یا داستان هایی را تعریف کنید که توجه مخاطبین را جلب می کنند. همه افراد به داستان ها علاقه دارند. زمانی که شما در کنار سخنرانی داستانی را تعریف می نمایید افراد با دقت بیشتری به سخنرانی شما توجه می کنند.

  5. تا زمانی که به یک سخنران حرفه ای تبدیل نشده اید، تمرین کنید:

    در منزل و در مقابل آینه تمرین کنید. صدای خود را ضبط کنید. اقداماتی که منجر به راحت تر شدن سخنرانی می شوند را انجام دهید. تکرار این روش منجر به کاهش اضطراب شما می گردد.

  6. محدودیت زمانی را در نظر بگیرید:

    هیچ چیز بدتر از آن نیست که در حین سخنرانی عمومی با کمبود زمان مواجه شوید. زمانی را برای پرسش و پاسخ از سوی مخاطبین اختصاص دهید. اگر احساس می کنید وقت شما در حال به پایان رسیدن می باشد، می توانید موضوعات غیرضروری را حذف کنید.

  7. قبل از رفتن بر روی سکو، آرامش خود را حفظ کنید:

    اگرچه گفتن این جمله بسیار آسان است اما قبل از آغاز سخنرانی عمومی سعی کنید آرامش داشته باشید. به موارد مثبت فکر کرده و از روش های تنفس استفاده کنید.

  8. از یادداشت برداری استفاده کنید:

    به جای به خاطر داشتن تمام موضوعات سخنرانی عمومی، فهرستی از نکات مهم تهیه کرده و در حین سخنرانی به آن توجه نموده و موضوعات را به ترتیب پوشش دهید. لیست شما باید حاوی عبارات دو کلمه ای باشد تا به سرعت بتوانید آنها را بررسی کنید. این روش بسیار بهتر از روخوانی متن سخنرانی می باشد.

  9. شروع قدرتمندی داشته باشید:

    اگر بتوانید کلمات آغازین خود را به خوبی مدیریت کنید، می توانید توجه مخاطبین خود را در طول سخنرانی عمومی جلب نمایید. کنجکاوی مخاطبین را افزایش دهید. از آغاز تا پایان سخنرانی، سعی در جلب توجه آنها داشته باشید.

  10. به زبان اشاره خود توجه کنید:

    چیزی که شما نمی گویید بخش مهمی از نظرات شما را منتقل می کند. نحوه ایستادن، نحوه نگه داشتن دست ها و … می توانند اطلاعات بسیاری در مورد شما ارائه دهند. سعی کنید در حین سخنرانی به افراد نگاه کنید.

  11. با سرعت مناسب صحبت کنید:

    به صورت آرام و پیوسته صحبت کنید تا افراد متوجه سخنرانی شما شوند. زمانی که با سرعت صحبت می کنید، ممکن است برخی از کلمات به طور مشخص تلفظ نشده و در سخنان شما ابهام ایجاد شود. صحبت کردن سریع به هیچ عنوان مناسب نمی باشد. اگر سریع صحبت کنید، مخاطبین احساس خواهند کرد که شما اضطراب داشته و سعی دارید با افزایش سرعت، اضطراب خود را پنهان نمایید.

  12. با مخاطبین در تعامل باشید:

    بهترین روش برای جلب توجه مخاطبین، تعامل با آنها می باشد. از آنها سوالاتی را پرسیده و بخواهید تا به سوالات شما پاسخ داده و یا سوالاتی را از شما بپرسند. شرایطی را ایجاد کنید تا آنها حس کنند بخش مهمی از سخنرانی شما می باشند.

  13. نسبت به مخاطبین آمادگی داشته باشید:

    داشتن مخاطبین متعامل و فعال بسیار عالی می باشد و باید همواره آمادگی پاسخگویی به سوالات آنها را داشته باشید. سعی کنید همواره با نهایت دقت به سوالات آنها پاسخ دهید. هرگز نباید در پاسخ های خود اغراق نمایید. در صورت نیاز می توانید به فردی که دانش وی در مورد موضوع بیشتر از شما می باشد، ارجاع دهید.

  14. موعظه نکنید:

    هرگز سعی در آموزش نداشته باشید. از زبانی استفاده کنید که مخاطبین آن را درک می کنند. هرگز از عبارات و اصطلاحات دشوار استفاده ننمایید.

  15. هرگز زمان خود را با بحث کردن تلف نکنید:

    اگر فردی در بین حضار وجود دارد که برای ایجاد بحث تلاش می کند، هرگز خود را درگیر بحث نسازید. بحث کردن با یک فرد منجر به اتلاف زمان می گردد. در این صورت سایر مخاطبین از بحث شما خسته شده و سخنرانی تاثیر خود را از دست خواهد داد. می توانید از وی بخواهید تا بحث را به بعد از اتمام سخنرانی موکول نماید.

  16. از ابزارهای جانبی به طور موثر استفاده کنید:

    با استفاده از اسلایدهای پاورپوینت گیرایی سخنرانی خود را افزایش دهید. سخنرانی هایی که بیش از حد از تصاویر استفاده می کنند نیز می توانند منجر به کاهش توجه مخاطبین به سخنرانی گردیده و در نتیجه تاثیر سخنرانی را کاهش می دهند. از تصاویر و اسلایدها صرفا برای تبیین توضیحات تخصصی که با استفاده از کلمات قابل بیان نیستند بهره مند شوید.

  17. سخنرانی مختصر و کوتاهی داشته باشید:

    شما باید سعی داشته باشید که با سخنرانی خود مخاطبین را شگفت زده نمایید. سخنرانی طولانی منجر می شود مخاطبین به طور مرتب به ساعت خود نگاه کنند. واکنش مخاطبین را ارزیابی کنید. اگر احساس می کنید مخاطبین خسته شده اند، سخنرانی خود را جمع بندی نموده و به پایان برسانید.

  18. به خاطر خطاهای خود عذرخواهی نکنید:

    برخی اوقات در طی سخنرانی ممکن است برخی از کلمات را به طور نادرست تلفظ کنید. خطای خود را اصلاح کرده و بلافاصله بدون ایجاد حواس پرتی در مشتریان، سخنرانی خود را ادامه دهید. استفاده از عبارت “ببخشید” کافی می باشد.

  19. چند لحظه سکوت جرم نمی باشد:

    نیازی نیست که تمام لحظات را با کلمات پر کنید. برخی اوقات سکوت به منظور نوشیدن آب یا جمع بندی مطالب قابل قبول می باشد.

  20. با صدای بلند صحبت نکنید:

    از رسیدن صدای خود به آخرین فرد موجود در سالن اطمینان حاصل کنید. اگر سالن بسیار بزرگ باشد استفاده از میکروفون ضروری است. به آرامی و به صورت واضح صحبت کنید و همواره به طنین انداز شدن صدا در سالن توجه کنید. در صورت امکان، قبل از ورود حضار به سالن، میکرون و صدای خود را امتحان کنید.

  21. بر روی لحن و رسایی سخنرانی خود تاکید کنید:

    یکی از کلیدی ترین نکات مربوط به سخنرانی، تنظیم صدا می باشد. شما باید بدانید که چه زمانی نیاز به بالا بردن یا کاهش صدا وجود داشته و همچنین باید به طور صحیح کلمات را مورد تاکید قرار دهید. انرژی شما مسری بوده و بر روی مخاطبین تاثیر دارد. از لحن صدای خود برای جلب کردن توجه مخاطبین استفاده کنید.

  22. در اواسط سخنرانی نیز توجه مخاطبین را جلب کنید:

    صحبت کردن حضار با یکدیگر در حین سخنرانی شما نشانگر عدم توجه آنها می باشد. سعی کنید در حین سخنرانی نیز توجه مخاطبین را جلب نمایید.

  23. بر روی نقاط مثبت خود تمرکز کنید:

    هرگز سعی نکنید در حین سخنرانی بسیار حرفه ای به نظر برسید. بر روی نقاط مثبت خود تمرکز کرده و نقاط منفی خود را پنهان کنید. اگر شخصیت شوخ طبعی دارید، از شوخ طبعی خود استفاده کنید. اگر در زبان اشاره ضعف دارید، در پشت تریبون ایستاده و از قدرت صدای خود برای جلب توجه مخاطبین استفاده کنید.

  24. سخنرانی را به خوبی به پایان برسانید:

    همواره سعی کنید سخنرانی را به خوبی به پایان برسانید. اتمام ناگهانی سخنرانی منجر می شود که مخاطبین احساس کنند سخنرانی به پایان نرسیده است. سعی کنید با جمله ای سخنرانی را به پایان برسانید که بعد از ترک سالن نیز این جمله در ذهن آنها باقی بماند.

  25. لباس های مناسب بپوشید:

    پوشیدن لباس های مناسب منجر به افزایش اعتماد به نفس شما می گردد. زمانی که شما خوب و شیک به نظر می رسید، می توانید با اعتماد به نفس بیشتری کارهای خود را انجام دهید. نیازی به استفاده از لباس های گران قیمت وجود ندارد. سعی کنید همواره از لباس های مرتبی استفاده کنید که در آنها احساس راحتی می نمایید.

  26. بیشتر در معرض سخنرانی قرار بگیرید:

    بهترین روش برای از بین بردن ترس از سخنرانی عمومی، قرار گرفتن در آن شرایط می باشد. با هر اشتباه، شما نقاط ضعف خود را تشخیص داده و آن را در سخنرانی های بعدی برطرف می نمایید. به خاطر داشته باشید که تمرین منجر به عملکرد فوق العاده می گردد.

  27. بیشتر در معرض سخنرانی عمومی قرار بگیرید:

    بهترین روش برای از بین بردن ترس از سخنرانی عمومی، قرار گرفتن در آن شرایط می باشد. با هر اشتباه، شما نقاط ضعف خود را تشخیص داده و آن را در سخنرانی های بعدی برطرف می نمایید. به خاطر داشته باشید که تمرین منجر به عملکرد فوق العاده می گردد.

 

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]
مشاهده مقاله  6 تمرین ساده برای این که بر یکنواختی صدا خود غلبه کنید

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.