4 نکته مهم در لحن سخنرانی

0 ۳۸۸

زمانی که سخنرانی می کنید، باید سالن را با روش هایی مانند لحن سخنرانی که همیشه در آموزش سخنرانی و فن بیان تاکید زیادی می شود در اختیار بگیرید. این روش به هیچ عنوان منجر به متکبر یا مغرور دیده شما نمی گردد. حضار نیز انتظار دارند که شما کنترل سالن را در دست بگیرید.

آخرین سخنرانی را که در آن حضور داشته و شاهد یک سخنران ضعیف بودید را در نظر بگیرید. بدون شک این سخنرانی بسیار طولانی بوده و جملات بدون هدف به یکدیگر متصل می شدند و فرد به هیچ عنوان شخصیت غالبی نداشت و لحن سخنرانی نیز مناسب نبود.

روش های متعددی برای به دست گرفتن کنترل وجود دارند و استفاده از زبان اشاره می تواند کمک شایانی در این زمینه نماید.

لحن سخنرانی

موارد زیر از جمله روش های حفظ کنترل و حاکمیت در طی سخنرانی می باشند:

  1. از حالت مدافعانه خودداری کنید: اگر افراد گفته شما را به چالش بکشند، احتمال غلبه شما به آنها توسط یک لحن آرام و رک بسیار محتمل تر و آسانتر می باشد.
  2. تک گویی خود را تغییر دهید: اگر مشکلی رخ دهد، لحن سخنرانی با خودتان را تغییر دهید. برای مثال به جای گفتن “اوه، سخنرانی خراب شد!” بگویید “من سخنران شایسته و ماهری هستم و به سرعت کنترل جمع را به دست خواهم گرفت.” شما می توانید با گفتن جملاتی نظیر “این بحث بسیار مهم است، من در انتهای سخنرانی زمانی را برای بحث در این مورد اختصاص خواهم داد. اما به منظور بسط دادن این موضوع، من باید در ابتدا دو موضوع دیگر را برایتان بیان کنم ….” مجددا کنترل جمع را در اختیار بگیرید.
  3. غالب ترین فرد باشید: شما می توانید شخصیت غالب خود را با گفتن جملاتی نظیر اینکه، من دوست دارم صحبت با شما را در طی وقت استراحت نیز ادامه دهم، نشان دهید. شما همچنین می توانید در زمان استراحت در جمع آنها حضور داشته و در برخی موارد از سایر افراد نیز درخواست کنید تا نظرشان در مورد موضوع را بیان کنند.
  4. مدیریت زمانی خوبی داشته باشید: سوزان وینشنک، روانشناس و نویسنده کتاب “100 موضوعی که تمام سخنرانان در مورد افراد بدانند” بر این باور است که سخنرانان می توانند با ارائه زمان استراحت در مواعد از پیش تعیین شده کنترل خود بر سالن را افزایش دهند. آنها سخنرانی خود را بعد از وقت استراحت ادامه داده و موضوع را به تدریج پیش می برند تا به هیچ عنوان عجول به نظر نرسند.
مشاهده مقاله  راهنما کاربردی آنالیز مخاطبان پیش از شروع سخنرانی

کنترل داشتن به معنای کنترل شرایط به گونه ای نیست که همه افراد مطیع شما باشند. برخی اوقات رابطه گرم و صمیمی نیز می تواند منجر به کنترل رفتار و توجه مخاطبین گردد.

برای مثال، لبخند یکی از روش هایی است که می توانید با استفاده از آن بر روی مخاطبین تاثیر بگذارید، زیرا انسان ها اغلب اقدامات و روحیه فرد مقابل را تقلید می کنند. برخی از روانشناسان بر این باروند که انسان ها همانند آینه می باشند.

درک مثال آینه می تواند به شما در ارائه سخنرانی کمک شایانی نماید. آلن و باربارا پیس، نویسندگان کتاب زبان اشاره بر این باور هستند که تکان دادن سر و لبخند توسط مخاطبین نشانگر پذیرش و درک ایده های شما توسط آنها می باشد.

بنابراین شما نیز می توانید در حین ارائه نکات ضروری، سر خود را به نشانه تائید تکان داده و لبخند بزنید. در این صورت شما شاهد انجام این عمل از سوی مخاطبین خود نیز خواهید بود. با این اقدام، شما به اهداف خود نزدیک تر شده و کنترل سالن را در دست می گیرید.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.