6 راه کلیدی در فن بیان تا رهایی از مشکل مسخره شدن توسط اطرافیان!

6 ۷,۹۹۰

این بار نه با استناد بر کلام بزرگان یا دانشمندان بلکه بیایید با بهره گیری از رهنمودهای دینی این مطلب را آغاز کنیم. مسخره کردن، پدیده ای که قرآن با لفظ استهزا از آن یاد کرده است چه به صورت مستقیم و چه در قالب رفتارهای پنهان و غیرمستقیم رخ دهد یکی از نکوهیده ترین اعمال دنیا است. در تمام ادیان دنیا مسخره کردن چه با سخن گفتن، چه با تقلید اعمال و رفتار دیگران باشد از اعمال زشتی برشمرده شده است که انعکاس آثار آن خود فرد را به شدت درگیر می کند. مثلا در آیه ای از سوره حجرات در این باره می خوانیم: اى کسانى‌که ایمان آورده‌‏اید نباید گروهى از مردان شما گروه دیگر را استهزاء کنید. شاید آن‌ها که مورد استهزاء واقع مى‌‏شوند بهتر از مسخره کنندگان باشند. پس از ایمان آوردن، نامى که نشان از فسق و فجور دارد بسیار زشت است و هر کس که از این رفتار توبه نکند ستمگر و ظالم است. اما با این که استهزا دیگران ناپسند است آیا خود ما تا کنون برای جلوگیری از مسخره شدن توسط دیگران کوشیده ایم؟

مسخره شدن معضل بزرگی است که هر نوجوان شادابی را خانه نشین می کند و هر پیر دل خسته ای را از زندگی بیزار! خلاصه به این راحتی نمی توان ار شر مسخره شدن توسط کسانی که به دنبال کوچک ترین سوژه ها برای گذران وقت خود هستند خلاص شد. بنابراین لازم است علاوه بر بی تفاوتی نسبت به این افراد ما هم در رفتار خود تجدیدنظری داشته باشیم و به دنبال راه هایی برای پاسخ دادن به رفتار این افراد باشیم. ما به شما می آموزیم که چه طور خودتان یا فرزندانتان در فن بیان و برقراری ارتباط با دیگران به نحوی عمل نمایید تا کسانی که شما را مسخره می کنند بابت این کار پشیمان شوند!

مسخره شدن توسط دیگران

همیشه افراد بسیاری وجود دارند که حتی بدون دلیل دیگران را مسخره می کنند. برای این دسته از آدم ها حتی نحوه راه رفتن یا خوردن شما هم بهانه ای برای خوش گذرانی، بدگویی یا تمسخر می باشد. از نظر ما این افراد به 5 دلیل محکم از نظر روانی ثبات دارند(!):

  1. اعتراف به نواقص وجودیشان: افرادی که اعتماد به نفس کافی ندارند و خودشان هم به معایب خود به خوبی واقف هستند با مسخره کردن بقیه سعی دارند اعتراف کنند که چه قدر ضعیف هستند.
  2. احساس ناامنی: کسانی که شما را در حالت خاصی می بینند وقتی مشاهده می کنند که خودشان نمی توانند چنین شرایطی داشته باشند یا این که در چنین وضعیتی قرار گیرند احساس ناامنی می کنند.
  3. بی قانونی: اگر شما از مسخره شدن توسط دیگران رنج می برید دیگر نگران نباشید و مطمئن باشید که آن ها از یک قانون بی قانونی خسته شده اند. بی قانونی در رسیدن به خواسته هایشان یا حسرت نرسیدن به آمال و آرزوهایشان!
  4. کمبود عزت نفس: انسانی که عزیز باشد هیچ گاه به رفتار یا کارهای دیگران به عنوان عاملی برای تمسخر بقیه نگاه نمی کند.
  5. حس نادیده گرفته شدن: شک نکنید کسانی که امروز باعث ناراحتی شما می شوند روزی توسط اطرافیان خود نادیده گرفته شده اند.
مشاهده مقاله  4 مهارت اثربخش اداره و ارائه مطالب در سخنرانی

حالا که دلایل مسخره شدن توسط اطرافیان را به خوبی دریافته اید باید به دنبال راهکاری باشید. به خوبی می دانیم که هرگز با حرف زدن با این افراد جواب نمی گیریم و حتی شاید شاهد عکس العمل سخت تری از جانب آن ها باشیم. بنابراین ما راه های دیگری پیشنهاد می کنیم!

مسخره شدن توسط دیگران

سر بالا؛ سینه جلو!

یکی از تظاهرات انسان های با اعتماد به نفس موفق شیوه ایستادن یا راه رفتن آن ها است. پیشنهاد می کنیم قبل از هر چیز اصول صحیح ایستادن و راه رفتن در سخنرانی را مطالعه کنید تا دقیقا متوجه شوید که چه قدر شیوه راه رفتن شما روی بازخورد دیگران موثر است. توصیه ما زمانی که متوجه شدید دیگران مشغول مسخره کردن شما هستند استفاده از قانون سر بالا، سینه جلو می باشد! در این حالت شما با اعتماد به نفسی که در شیوه ایستادنتان نمایان شده است توانستید با موفقیت بر امواج منفی دیگران قائق شوید!

مسخره شدن توسط دیگران

از درون خود را آرام کنید!

مسخره کردن بد است؛ اما وقتی که دیگران متوجه می شوند که کسی مشغول بدگویی و استهزا او می باشد اوضاع خیلی بدتر هم می شود! هر هدفی که به دنبال مسخره کردن دیگران وجود داشته باشد شما باید بتوانید با ترفندهای زیر از درون خود را آرام کنید و نگذارید آثار ناراحتی شما از بقیه در چهره شما ظاهر شود:

  1. تنفس عمیق تا 10 مرتبه به صورت متوالی
  2. تمرکز روی شیوه نفس کشیدن
  3. به کسی فکر کنید که اگر به جای شما در این شرایط قرار می گرفت چه قدر خوب می توانست از پس شرایط و سختی آن برآید!
مشاهده مقاله  با فن بیان خوب، چگونه خوب صحبت کنیم؟

مسخره شدن توسط دیگران

کنکاش ممنوع!

وقتی که احساس می کنید با مسخره شدن توسط بقیه تحت فشار قرار گرفته اید باید از اولین قانون یعنی کنکاش ممنوع تبعیت نمایید! این قانون به ما می گوید حتی اگر بهانه ای هم برای استهزا دیگران وجود داشته باشد باز هم نباید بدان فکر کنیم؛ واگرنه قربانی آثار آینده آن خواهیم شد!

مثلا اگر یک سخنرانی با مشکل لکنت زبان در طول سخنرانی رو به رو باشد بهتر است و مشاهده کند برخی در حال تمسخر او هستند لازم است بدون کنکاش در واکنش رخ داده توسط آن ها به کار خود ادامه دهد!

دور، دور، دور شوید!

اگر مشاهده می کنید که هنوز هم تمسخر بقیه ادامه دارد و تلاش های شما برای مقابله با این موضوع فایده ای ندارد دور، دور، دور شوید! از محل حادثه سریع دور شوید و نگذارید آثار منفی و آزاردهنده آن شما را درگیر خود کند.

مسخره شدن توسط دیگران

پاسخ دندن شکن بدهید!

برای این که بتوانیم جوری به افراد مسخره کننده جواب بدهیم و به آن ها بفهمانیم متوجه اعمال و رفتار زننده آن ها بوده ایم دو راه وجود دارد:

  1. رو در رو حرف زدن ( که شاید منجر به درگیری لفظی شود)
  2. ارتباط غیرمستقیم

از آن جایی که تمسخرکنندگان به همان 5 دلیلی که گفته شد انتظار واکنش منفی از شما دارند بهتر است با چند عکس العمل مفید به صورت غیرمستقیم رفتار آن ها را تلافی کنید:

  • به جایی تکیه بزنید، زانوان را کمی خم کنید و با لبخند معناداری به غریبه ها نشان دهید چه قدر این رفتار برای شما خنده دار و بی معنا بوده است!
  • اگر همراه دارید به چشمان او نگاه کنید و بگویید: خنده دارترین چیزی بود که درباره خودم شنیدم!
  • با استفاده از جملاتی مثل “به اندازه کافی گستاخ بوده اید” یا ” به اندازه کافی شوخ طبعی خود را نشان داده اید” سعی کنید دیگران را متوقف نمایید.
مشاهده مقاله  مدیریت زبان بدن در سخنرانی: بدن شما بهتر از هر کسی سخن می گوید!

مسخره شدن توسط دیگران

عجیب و غریب باشید!

بازخورهای عجیب و غریب و بی ارتباط با واکنش های مسخره دیگران کافی است تا بقیه بدانند چه قدر نظرات و دیدگاه آن ها مثلا درباره ظاهر، پوشش، آرایش یا رفتار شما بی معنا بوده است. شما می توانید با استفاده از راه هایی کلیدی نشان دهید که چه قدر سوژه خطرناکی برای مسخره شدن هستید!

با این جمله شروع کنید: به همه این نتایج به تنهایی دست یافته اید؟ عذر می خواهم؛ اما فکر می کنید کسی هم اهمیت می دهد؟ اگر نظر مثبت دیگران به نظر شما جوری تمسخر است با آغوش باز پذیرا آن باشید. مثلا اگر از شما با حالتی تمسخرآمیز از رنگ پالتو می پرسند حتما آدرس فروشگاهی از آن خرید کرده اید را با آن ها به اشتراک بگذارید!

[تعداد: 10    میانگین: 3.3/5]
۶ Comments
  1. علیرضا

    عالییییییی

    1. جواد غفاری

      ممنونم

  2. طاهری

    موضوغ جالبی بود

    1. جواد غفاری

      سپاس

  3. matin gamerr

    عالی بود ولی یه سوال داشتم برخورد فیزیکی نتیجه دار خواهد بود؟ منظورم اینه که دعوا کردن در این جور مواقع خوب است؟

  4. rmatin gamerr

    ببخشید یه سوال دیگه . اگه توسط یک گروه بزرگ شامل دوست و رفیق و غریبه و … مسخره شدیم چی؟

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.