با برنامه ریزی صد قدم از دیروز خود جلوتر باشیم

0 ۷۰۶

برنامه‌ ریزی

شک نکنید که افراد موفق، شب خوابیده اند و صبح که از خواب برخاسته اند و در موقعیتی ۱۸۰ درجه متفاوت با دیروز قرارگرفته اند.امروز صد قدم جلوتر از دیروز هستند بدون اینکه متحمل استرسی کشنده باشند. بله آنها امروز صبح صد قدم از دیروز خود  وما جلوتر هستند چون آن زمان که ما به اتلاف وقت خود می پرداختیم و کنترل زندگی خود را به دست جریانات زندگی می دادیم آنها برای امروز خود برنامه ریزی کرده اند.

حال وقت آن فرا رسیده تحولی در زندگی خود ایجاد کنیم. پس قدم اول را بر می داریم و آن چیزی نیست جز برنامه ریزی.

اهمیت برنامه ریزی در موفقیت

اولین مشکل زندگی ما اهمال کاری است، اهمال دربرنامه ریزی. بنابراین هم اکنون تصمیم خود مبنی بر برنامه ریزی را به مرحله اجرا در آورید. نکاتی که در ذیل آمده است شما را در محقق ساختن این مهم یاری می رساند:

۱_ یک خط بزرگ روی اهمال کاری بکشید:

به جای این که سرگرم کارهایی شوید که حاصلی به جز بی حاصلی ندارند، کارهایی را که لازم است در برنامه زندگی خود بگنجانید و کنترل زندگی خود را به دست بگیرید.

۲_ به نقش امروز خود در زندگی توجه کنید. مثلا در نقش یک دختر، پسر، مادر، نقاش و غیره.

  • کدام یک از نقش های شما مهم تر است؟.
  • کدام یک از نقش های شما استرس زا هستند؟
  • کدام یک از نقش های شما منتهی به محقق شدن رویاهایتان می شود.
  • کدام یک از نقش های شما نقش منفی در زندگی شما دارند؟

۳_  در برنامه ریزی به نقش هایی فکر کنید که دوست دارید در آینده داشته باشید.

  • نقش هایی را مشخص کنید که دوست دارید مردم شما را به واسطه آنها توصیف کنند.
  • به دلایلی فکر کنید که موجب می شوند این نقش را برای آینده خود متصور شوید.
  • بهترین راه برای تصور نقش خود در آینده مراسم تشییع شما است. به آن روز بیاندیشید، چه کسانی در آن شرکت خواهند کرد. دوست دارید زندگی شما را چگونه توصیف کنند. شاید فقط دوست داشته باشید که بگویند تنها یک مادر بود اما جان هزارن حیوان بی گناه را نجات داده است.
مشاهده مقاله  مقدمه ای بر مسئلۀ حریم شخصی و دلیلِ ضرورت آن

کارهای خود را برنامه ریزی کنید

با علم بر مواردی که در بالا به آنها اشاره شد بر ارزش های زندکی خود واقف گشته اید. اکنون آماده اید که برای زندگی خود برنامه ریزی کنید در نتیجه مراحل زیر را مد نظر قرار دهید:

_ یک لیست از اهداف بلند مدت  و کوتاه مدت خود تهیه کنید. اهداف شخصی و مسئولیت هایی را که باید به انجام برسانید در این لیست جای دهید.  به طور مثال هدف بلند مدت شما اتمام تحصیلات شما و هدف کوتاه مدت شما گذراندن این ترم با موفقیت است. برنامه خود را می توانید به روشهای زیر پیاده کنید:

  • ماتریس آیزنهاور: برنامه ریزی بر اساس اهمیت و ضرورت، که مبنی را بر اولویت انجام کارهای مهم و ضروری می گذارد. او توصیه می کند که کارهای غیرمهم و غیر ضروری را از زندگی خود حذف کنیم. در مورد این روش گوگل کنید و مطالب بسیاری بیاموزید.
  • قانون پارتو: با استفاده از این قانون ۲۰% امور مهمی را که برآورده کننده ۸۰% خواسته ای شما است به دقت شناسایی کنید و تمرکز خود را بر روی آنها بگذارید.
  • قانون پارکینسون: این قانون مفهومی رایج در مدیریت است و مضمون آن چنین است« هر کار به اندازه زمانی که به آن تخصیص داده می شود، طول می کشد». بنابراین برای هر برنامه خود زمانی را مشخص کنید.

_ در برنامه ریزی خود اهداف مالی، تحصیلی، خانواده خود را لحاظ کنید و برنامه ریزی خود را هوشمندانه انجام دهید.

_ واقع نگر باشید:

گاهی اوقات پیاده کردن برنامه، تنها بر روی کاغذ ممکن است و در دنیای واقعی این امکان برای شما وجود ندارد.در نتیجه بایستی هنگام برنامه ریزی نکات زیر را مورد توجه قرار دهید تا برنامه شما در دنیای واقعی نیز قابل اجرا باشد.

  • تواندیهای خود را شناسایی کنید و بر اساس آنها برنامه خود را تنظیم کنید. برای حصول به این منظور توانائیهای فیزیکی، مالی وعاطفی خود را بسنجید.
  • هنگام برنامه ریزی نیازها و محدودیت های خود را در نظر بگیرید.
  • از خود بپرسید چه کارهایی باید انجام دهید که انرژی شما هنگام اجرا کردن این برنامه رو به تحلیل نرود.
  • در برنامه روزانه خود زمانی را برای تجدید قوا بگنجانید؛ زمانی برای رفع نیازهای جسمی و روحی خود. گاه می توانید با خوردن چند تکه شکلات تلخ در روز میزان کارآیی مغز خود را افزایش دهید.
مشاهده مقاله  لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌های هوشمند توانایی یادگیری شما در کلاس را مختل می‌کنند

_ با خود صادق باشید: دفتری تهیه کنید و موارد زیر را در آن یادداشت کنید.

  • به مدت یک یا دو هفته تمامی فعالیت های خود را و زمان تخصیص داده شده به آن را در این دفتر یادداشت کنید.
  • بلافاصله تصمیم به تغییر نگیرید. هدف از این کار این است که ببینید در طول روز چه کارهایی انجام می دهید.
  • چک کنید آیا زمانی را که به هر کار اختصاص داده اید متناسب با ارزش آن است یا نه.
  • زمانی را که بهترین کارآیی را دارید به دقت شناسایی کنید. چنانچه زمان خاصی است که هر روز به طور مرتب توانسته اید بر روی کاری متمرکز شوید یعنی آن ساعت بهترین کارآیی را داشته اید.
  • توجه کنید در چه ساعاتی از روز به اتلاف وقت خود می پردازید. اگر برنامه ای به پیشرفت شما در آینده کمکی نمی کند آن را حذف کنید.

_ الهام بگیرید. زندگی افراد موفق را چه از طریق مشاهده چه از طریق مطالعه مورد توجه قرار دهید.

در بعضی از موارد که نیاز است از برنامه زندگی آنها الگو برداری کنید.

از یک دفتر برای برنامه ریزی خود اسنفاده کنید. با ثبت برنامه های دراز مدت و تقسیم آنها به برنامه های کوتاه مدت به درستی بدانید که در هرزمان چه قدمی باید بردارید. با این کار از اتلاف وقت برای به خاطر آوردن آنها جلوگیری کنید.

_ از بعضی تصمیمات اجتناب کنید:

این که بسیاری از افراد مهم مانند باراک اوباما دارای لباس فرمی هستند که هر روز به تن می کنند این است که مغز خود را عادت به اخذ تصمیمات درست در زندگی عادت داده اند. به تقویت مغز خود بپردازید وآن را به گونه ای هدایت کنید که تنها تمرکز خود را بر روی امور مهم بگذارد.

مشاهده مقاله  چه کسی به شما عشق را آموخت؟ آیا خودشان معنای حقیقی عشق را فهمیده‌ بودند؟

 

اما یک نکته

اگرچه شما با رعایت اصول فوق الذکر برنامه ای برای خود آماده کرده اید اما هنوز یک  مشکل وجود دارد وآن چیزی نیست به جز اهمال در اجرای برنامه. نگران نباشید برای غلبه بر آنها نیز چند نکته وجود دارد که از قرار زیر است:

۱_  سحر خیز باشید: هنگامی که همه در رختخواب به سر می برند یا به دلیل عقب ماندن کارهایشان تحت فشار هستند شما بعد از یک نرمش، دوش آب گرم و صرف صبحانه در کمال آرامش، روز خود را با انرژی و مسلط به امور آغاز کرده اید. با این کار شما چندین قدم از دیگران جلوتر هستید.

۲_ در ابتدای روز برنامه های مهم خود را انجام دهید.

۳_ از قانون طلایی ۱۷_۵۲ پیروی کنید: یکی از دلایل اهمال کاری تحلیل انرژی است. با بررسی کاربران نرم افزار دسک تایم چنین استنباط شده است که تمامی کاربران موفق این نرم افزار از این قانون جادویی تبعیت می کنند.

استراحت ۱۷ دقیقه ای بعد از ۵۲ دقیقه کار به شما این امکان را می دهد تا برای ادامه کار خود انرژی لازم را داشته باشید.

قانون طلایی برنامه ریزی

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.