برای شروع سخنرانی چگونه سر صحبت را باز کنیم

0 ۴,۸۰۲

شروع سخنرانی

سارا در یک جلسه سخنرانی شرکت کرده بود. او می خواست در این جلسه ، با بقیه شرکت کنندگان جهت همکاری ارتباط برقرار کند، اما برای شروع سخنرانی نمی دانست چطور باید سرصحبت را با آنها باز کند. به ذهنش خطور کرد که بهتر است با چند سوال سر صحبت را باز کنم. لذا از یکی  از شرکت کنندگان در جلسه سخنرانی پرسید، که شما چه اطلاعاتی در خصوص موضوع سخنرانی امروز دارید؟

واکنش طرف مقابل برای سارا عجیب بود، چرا که سوال او را با بی میلی پاسخ می داد.

او متوجه نبود که در شروع صحبت نباید سوالات باز بپرسد و به قول معروف چای نخورده پسرخاله می شد.

شاید این مشکل خیلی از افراد باشد که وقتی برای اولین بار می خواهند با کسی که تا به حال او را ندیده اند ارتباط برقرار کنند، نمی دانند چطور سرصحبت را باز کنند و صحبت خود را شروع کنند. برای همین همیشه ترس ازارتباط برقرار کردن با دیگران را دارند، بنابراین عقب نشینی می کنند.

در مورد سخنرانی هم همینطور است. ما وقتی می خواهیم برای اولین بار در یک جلسه سخنرانی، به عنوان سخنران حضور پیدا کنیم، خیلی مهم است که چطور سرصحبت را باز کنیم تا مخاطبان حاضر در سخنرانی احساس خوبی داشته باشند وبتوانیم آنها را در اولین جلسه سخنرانی جذب کنیم.

شروع سخنرانی

راهکارهای متعددی برای باز کردن سر صحبت در هنگام سخنرانی وجود دارد اما بهترین آن:

سوال کردن است. سوال کردن می تواند شروع بسیار خوبی برای باز کردن سر صحبت، در شروع سخنرانی با مخاطبان باشد. واقعیت این است که با سوال کردن، مخاطبان تشویق می شوند که افکار و احساساتشان و هر چه که در ذهنشان است را به زبان بیاورند.

مشاهده مقاله  باور به خود

در واقع این سوال کردن در ابتدای سخنرانی، علاوه بر یخ شکنی بین مخاطبان و سخنران، باعث می شود که سخنران در مورد احساسات مخاطبان بیشتر بداند، در نتیجه بتواند سخنرانی بهتری را بر حسب نیاز آنها ارائه دهد.

در جلسه سخنرانی این گونه سوال کردن ها باعث می شود که مخاطبان متوجه شوند، ما به علائق و آنچه که درون آنها می گذرد، اهمیت می دهیم و برایشان ارزش قائل هستیم.

سوال کردن در جلسات سخنرانی که در آنها بحث های دست جمعی هم صورت می گیرد، بسیار حائز اهمیت است. چون همه افراد را به اظهارنظر و سخنرانی کردن تشویق می کند.

شروع سخنرانی

 

سوال هایی که در ابتدای سخنرانی می توان از مخاطبان پرسید را می توان به دو بخش تقسیم کرد:

1)سوالات باز:

سوالاتی هستند که جواب آنها مستلزم بحث و توضیح است و فقط با یک جواب کوتاه بله یا خیر تمام نمی شود. سوالات باز گفت و گو را پیش می برد. معمولا این گونه سوالات با کلمات چرا؟ چه کسی؟ چه موقع؟ کجا؟ چگونه؟ آغاز می شود.

پس در طول سخنرانی اگر بخواهیم بحث ما ادامه دار شود باید از سوالات باز استفاده کنیم. مثلا در جلسه سخنرانی از مخاطبان بپرسیم که هدف شما از آمدن به سخنرانی امروز چیست؟ یا بهترین اتفاقی که امروز برای شما افتاده چه بوده؟

2)سوالات بسته:

سوالات بسته سوالاتی هستند که جواب آنها بله یا خیر است و فرد را دوباره به جای اول بر می گرداند و باعث می شود که گفت و گوی کوتاه و مختصری داشته باشیم.

مشاهده مقاله  سخنرانی تخصصی

مثلا در جلسه سخنرانی می توانیم بپرسیم آیا کتاب مطالعه می کنید؟

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.