10 نکته برای داشتن بهترین زندگی

0 ۴۲۵

10 نکته برای داشتن بهترین زندگی

زندگی حرفه‌ای و شخصی، به‌طور مداوم به من یادآوری می‌کند که زندگی چقدر می‌تواند متزلزل باشد. همه‌چیز می‌تواند در ابعاد متفاوتی تغییر کند و زندگی که ما می‌شناسیم می‌تواند ناگهان به چیزی بی‌نظیر و عالی یا به وحشتی بی‌بدیل تبدیل شود.

طی هفته گذشته، یکی از مراجعین من به دلیل دستاورد علمی خود موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شد، یکی دیگر از مراجعینم متوجه شد به سرطانی غیرقابل درمان و در مراحل پایانی مبتلاست و یکی از دوستان کودکی من به طرز فجیعی کشته شد.

زندگی جزر و مد دارد و در جریان است. هرروز، روزی تازه و متفاوت است. ما لذت‌ها را تجربه می‌کنیم و معمولاً همراه با آن، آزار هم می‌بینیم.

هرروز از زندگی ما، معنی‌دار است. زندگی فرصتی است برای تفکر و تأمل، رشد و ایجاد تغییراتی تدریجی در خودمان. ما می‌خواهیم بدانیم چطور به بهترین شکل ممکن زندگی کنیم. یک زندگی سازنده، هدفمند و زندگی که ما را به خود و دیگر افراد متصل و نزدیک می‌کند.

داشتن بهترین زندگی

10 نکته برای داشتن بهترین زندگی:

  1. به‌طور روزانه بررسی کنید که آیا به ارزش‌های اساسی خود پایبند بوده‌اید یا خیر

همچنین ببینید چه‌کار خاصی در خلاف جهت این ارزش‌ها انجام داده‌اید (مثلاً اینکه بر اساس ارزش‌های مادرانه/پدرانه خود، باوجودی که فرزندتان بدخلقی کرده است، با او با مهربانی رفتار کرده‌اید). در پایان هرروز، فهرستی تهیه ‌کرده و بنویسید آیا طبق ارزش‌های خود رفتار کرده‌اید یا خیر.

 

  1. به قضاوت‌هایی که درباره خود و دیگران می‌کنید توجه داشته باشید

آن لحظه‌هایی که بایدونبایدهای خود را به دیگران دیکته می‌کنید و تأکید دارید که همه‌چیز باید طبق نظر شما پیش روند. کمتر سخت بگیرید و تلاش کنید انعطاف‌پذیری بیشتری داشته باشید.

مشاهده مقاله  تمام آنچه که از زندگی می خواهیم

قضاوت

  1. به دیگران کمک کنید ولی در مقابل هیچ انتظاری از آن‌ها نداشته باشید

کاری را انجام دهید که قلباً خواهان انجام آن هستید. مثلاً، باملاحظه، مهربان یا دلسوز باشید.

 

  1. شنونده فعالی باشید

لحظاتی را صرف گوش دادن به صحبت‌های کسی کنید که می‌خواهد صدایش را بشنوید، بدون اینکه حواس او را پرت کنید، صحبتش را قطع کنید یا بحث را به سمت موضوعات مرتبط یا بی‌ربط منحرف کنید (مثلاً وقتی با دوستان یا خانواده خود بر سر میز شام هستید، خود را با گوشی موبایل مشغول نکنید. آن را خاموش کرده و کنار بگذارید).

چطور شنونده فعال باشیم

  1. قضاوت نکنید

حواستان باشد چه زمانی در حال قضاوت، نقد یا اثرگذاری منفی بر روی کسی هستید. سعی کنید فقط مشاهده‌گر باشید و تمایلات، تفکرات منفی و قضاوت‌های خود را اعمال نکنید. به‌جای آن‌که افراد را متهم کنید، از آن‌ها علت رفتارشان را جویا شوید (مثلاً به‌جای آنکه بگویید “او دیگر به سراغ من نیامد، او بسیار بی‌مسئولیت و خودخواه است” بگویید “او دیگر به سراغ من نیامد. من می‌خواهم از او بپرسم چرا چنین رفتاری داشت”).

 

  1. ارتباطات جدیدی برقرار کنید

خود را به چالش بکشید و سعی کنید باکسی ارتباط برقرار کنید که به او فکر می‌کنید یا می‌خواستید با او ارتباط برقرار کنید و به دلایل مشخص یا نامشخصی از انجام این کار اجتناب کرده‌اید.

 

  1. به دیگران کمک کنید

به سراغ فردی بروید که در پریشانی یا چالش بزرگی گیر افتاده است. احوال او را جویا شوید و بگویید به او فکر می‌کرده‌اید.

کمک به دیگران

  1. بدنبال علایق‌تان بروید

اگر شور و اشتیاق عمیقی نسبت به کار سنتی یا غیر سنتی که انجام می‌دهید ندارید، به دنبال فعالیتی باشید که شما را به سمت خود می‌کشد، جذاب است و شما شور و اشتیاق زیادی برای انجام آن دارید (مثلاً انجام کارهای داوطلبانه، هنرهای خلاق و غیره).

مشاهده مقاله  چرا دوستان خود را از دست می دهیم؟ اقداماتی برای زنده نگه داشتن دوستی ها

 

  1. احساس رضایت از زندگی

مرتباً از خود سؤال کنید آیا اگر زندگی شما فردا پایان یابد، احساس رضایت و خرسندی خواهید داشت یا خیر. اگر احساس تأسف می‌کنید یا فکر می‌کنید کارهای ناتمام زیادی مانده که باید انجامشان دهید، به این فکر کنید که ترجیح می‌دهید مابقی زندگی خود را چطور بگذرانید. با تمرینات حضور ذهن، سعی کنید زندگی معنادارتری برای خود بسازید.

 

  1. اثر ماندگار شما

مرتباً از خود سؤال کنید اگر فردا زندگی شما پایان یابد، مردم چه چیزی از شما را به خاطر خواهند داشت. از خودتان بپرسید آیا ترجیح می‌دهید افراد این‌طور درباره شما فکر کرده یا شما را به خاطر آورند؟

اگر ابعادی در نگرش، شخصیت و رفتار شما وجود دارد که با ارزش‌ها و انتظاری که از خود دارید همسو نیستند، حتماً راه‌هایی برای رشد و تغییر خود پیدا کنید.

همان‌قدر که ارزیابی خود و جایگاهمان سخت است، (به دلیل ترس از روبه‌رو شدن با خود واقعی) این کار برای رشد شخصی ضروری و واجب است.

تلاش برای داشتن بهترین زندگی، با تعهد و مراقبت همراه است. تمایل و شایستگی ما برای داشتن زندگی بهتر، چیزی است که باعث می‌شود کارهای بیشتر و گاهی فراتر از تصوری که از توانایی‌های خود داریم انجام دهیم.

ازآنجا که زندگی باارزش است، تمامی لحظات هرروز ما نیز بسیار گران‌بها است. ما می‌توانیم انتخاب کنیم که در تصمیمات و اعمال خود، چنین نگرشی داشته باشیم. همچنین ما انتخاب می‌کنیم بهترین زندگی خود را داشته باشیم، بدون توجه به اینکه چقدر از زندگی ما باقی‌مانده است.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
مشاهده مقاله  چقدر خودمان را قبول داریم؟ آیا فردی کمالگرا هستیم؟

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.