فن جذب توجه مخاطبان وقتی که همزمان به چند کار مختلف مشغول‌اند

0 ۶۷۰

برای خیلی از کسانی که شاید به قول معروف سن و سالی از آن‌ها گذشته و در میانسالی به سر می‌برند، تعریف ادب و آداب‌دانی در یک سخنرانی ممکن است با جوانان متفاوت باشد. شاید از دیدگاه یک جوان همزمان کار کردن با گوشی موبایل و مشغول بودن و خیره شدن به صفحه لپ تاپ امری طبیعی به نظر برسد، اما برای خیلی از سخنرانان خصوصا سخنرانانی که ممکن است با مخاطبان خود فاصله سنی داشته باشند پذیرش این موضوع هنوز هم یک چالش جدی به شمار می‌رود. چالشی که شاید به دلیل متقاعد نشدن مخاطبان هرگز قابل حذف از دوران حرفه‌ای ما نباشد؛ اما به نحوی باید راهی برای مدیریت آن و جذب توجه مخاطبان همزمان وقتی که به چند کار مختلف مشغول می‌شوند وجود داشته باشد! شما چه فکر می‌کنید؟

 

جذب توجه مخاطبان

در طول سخنرانی احتمالا هیچ مانعی وجود نخواهد داشت که سخنران نتواند از آن عبور کند. صحنه سخنرانی، صحنه عبور از همین موانع کوتاه و بلند است و مدیریت آن اگر صد در صد به خودِ سخنران مربوط نشود حداقل 90 درصد بر عهده او می‌باشد! به طور کلی تصور همه ما از توجه کردن به یک موضوع، شامل مراحلی کلاسیک است که همه ما با آن آشنایی داریم. مثل نگاه کردن به فرد، حرکات متناوب سر، سوال پرسیدن و یا یادداشت‌برداری. اگر این چارچوب به هم بخورد احتمالا فرد گوینده تصور کند که مخاطبش نسبت به او بی‌توجه است و شاید این امر را بی‌احترامی به خودش تلقی کند! حالتی که ما بارها و بارها در مواجه شدن با چنین افرادی در سخنرانی حس می‌کنیم.

مشاهده مقاله  چگونه به کمک فن بیان عذرخواهی کنیم؟

اگرچه شاید مجبور باشیم با این حس ناخوشایند در هر سخنرانی رو به رو شویم اما نظیر هر ترفند دیگری که برای تسهیل روند سخنرانی و گفتگوها معرفی کردیم، راهکارهایی با عنوان فن جذب توجه مخاطبان وقتی که همزمان به چند کار مختلف مشغول‌اند وجود دارد که احتمالا برای اولین بار به این شکل در دانشگاه زندگی می‌خوانید.

فن جذب توجه مخاطبان وقتی که همزمان به چند کار مختلف مشغول‌اند

معمولا نشستن بدون توجه و هیچ عکس‌العملی غیرمعمول به نظر می‌رسد. خیلی از اوقات برخی از کارهای جانبی مثل یادداشت‌برداری به صورت همزمان کمک می‌کند تا ذهن به سمت و سوی دیگری پرواز نکند و فرد روی موضوع متمرکز بماند. برخی دیگر به جای خط خطی کردن کاغذ از ابزارهای دیجیتال استفاده می‌کنند و همین کار را با لپ تاپ و گوشی هوشمند خود انجام می‌دهند. اما این اقدامات یک مشکل اساسی برای سخنران به دنبال دارد. سخنران نمی‌داند شما در حال جستجو در اینترنت هستید، مشغول بازی کردن می‌باشید و یا در حال چت کردن و گفتگو با دوستان خود زمان را سپری می‌کنید! در نتیجه همین گوشی موبایل یا لپ تاپ تبدیل به عوامل حواس‌ پرتی محیطی در سخنرانی می‌شوند که باید آن‌ها را محدود کنید!

 

مخاطبان سخنرانی

کار با موبایل یا لپ تاپ در طول سخنرانی بی‌احترامی است!؟

این که برخی از رفتارها مصداق بی‌احترامی و توهین باشند یا نه، کاملا به دیدگاه بیننده بستگی دارد. اگر این رفتار بی‌احترامی تلقی شود برای شما به عنوان سخنران توهین محسوب شده؛ نه برای شخص مخاطب. از آن جایی که مخاطبان ما در اکثر موارد افرادی بالغ هستند می‌دانند که رفتارهایشان نباید باعث حواس‌پرتی مخاطبان در سخنرانی شود.

مشاهده مقاله  با توجه به این نکات در فن بیان خود قهرمانانه انتقاد کنید!

فنون جذب توجه مخاطبان و افرادی که به چند کار مشغول‌اند

در این موارد لازم نیست خیلی حساسیت به خرج دهید؛ اما اگر فکر می‌کنید امری وجود دارد که با پرداختن به آن‌ها توجه مخاطبان به سمت شما برمی‌گردد حتما از آن استقبال کنید! مثلا:

یک توافق دوطرفه ایجاد کنید

خیلی راحت می‌توان در ابتدای سخنرانی با یک توافق دوجانبه با مخاطبان شروع کرد:

می‌دانم که همه شما برای جستجوی بهتر و رسیدن به بسیاری از سوالات خود از لپ تاپ یا گوشی موبایل ممکن است استفاده کنید. اما به شما قول می‌دهم که می‌توانم پاسخ عمده سوالاتتان را بدهم و سخنرانی طوری باشد که ترجیح دهید فقط به صحنه نگاه کنید؛ نه گوشی موبایل خود! بنابراین زمانی که مشغول کار با وسایل شخصی خود هستید به یاد آورید که من دوست دارم فقط به صحنه سخنرانی و من توجه کنید.

 

توجه مخاطبان

اعتبارتان را در گرو توجه مخاطب قرار دهید

در برخی از کتب راهکارهای متفاوتی برای جذب توجه مخاطبان و آن دسته از افرادی که نمی‌توانند روی سخنرانی به تنهایی تمرکز کنند ذکر شده است:

از شما می‌خواهم فقط برای 5 دقیقه توجهتان را به من قرض بدهید. ( معامله توجه مخاطب با اعتبارتان) اگر بعد از 5 دقیقه سخنان مرا بیهوده ارزیابی کردید خیلی راحت به سمت وب بروید و صحت یا عدم صحت سخنان مرا جستجو کنید و اگر باز هم به نتیجه نرسید از امکانات دیگر گوشی خود نظیر بازی استفاده کنید!

 

مخاطبان سخنرانی

تمام این فاکتورها برای جذب توجه مخاطبان در این راستا می‌باشد که سخنران تلاش کند اقداماتش جذاب‌تر از گوشی موبایل مخاطبانش باشد!

مشاهده مقاله  8 راز افرادی که فن بیان درخواست کردن از دیگران را به خوبی می‌دانند
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.