6 ترفند خواندنی برای مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی (1)

0 ۲۲۳

وقتی دقیق‌تر به فرآیند سخنرانی و اتفاقاتی که در طول آن رخ می‌دهد نگاه می‌کنیم متوجه خواهیم شد تعامل مخاطبان در طول سخنرانی آن چیزی نیست که تمام این مدت فکرش را می‌کردیم. ما از مخاطبان فقط نمی‌خواهیم به محض سوال پرسیدن ما به صورت تصادفی یک پاسخ تصادفی بدهند و به این شکل تظاهر به تعامل کرده باشیم؛ چرا که تعامل معنا و مفهوم متفاوت‌تری نسبت به آن چه که تصور می‌کردیم دارد و مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی تنها به این سوال و جواب‌ها محدود نمی‌شود.

وقتی که می‌گوییم مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی لازم است منظور آن دسته از پرس و پاسخ‌های کلیشه‌ای نیست که بخواهیم مخاطب را به زور وارد بحث کنیم. شما به عنوان یک سخنران باید فراتر از این موضوع پیش بروید. طوری که هر صحبت شما باعث نگاه‌های معنی‌دار مخاطب نسبت به هم و خود شما به عنوان سخنران شود. شما باید فراتر از این موضوع پیش بروید تا این که مشارکت مخاطبان به سرگرمی آن‌ها تبدیل شود. دشوار و حتی غیرممکن به نظر می‌رسد؛ نه؟!

هیچ غیرممکنی در طول سخنرانی به لطف تجربیات سخنرانان باقی نمانده است و هر روز راه‌های بیش‌تری پیش روی سخنرانان قرار می‌گیرد تا بیش از پیش نوآوری به خرج دهند. همراه دانشگاه زندگی بمانید و ترفندهای مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی را از دست ندهید.

6 ترفند خواندنی برای مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی

مشارکت از همان لحظات اولیه سخنرانی آغاز می‌شود. اگر در بخشی از سخنرانی احساس کردید که تا کنون سخنرانی انگیزشی و ترغیب‌کننده‌ای داشتید و مخاطبان را از نظر احساسی درگیر کرده‌اید اکنون بهترین زمان است تا آن‌ها را خیلی سریع‌تر از همیشه به تعامل وادارید. هر چه قدر که دیرتر این حالت بین شما و مخاطبان ایجاد شود تعامل و فراخوانی آن‌ها به مشارکت در بحث‌ها حتی بعد از اتمام سخنرانی به تعویق می‌افتد.

مشاهده مقاله  25 ابزار آنلاین برای آموزش سخنرانی عمومی و بهبود فن بیان

 

مشارکت دادن مخاطبان

مهم‌ترین مانعی که برای برقراری تعامل بین سخنران و شرکت‌کنندگان در سخنرانی وجود دارد سد روانی است. سدی که باعث می‌شود مخاطب تصور کند مانند شرکت در انتخابات، رای دادن، خرید سهام، شروع کسب وکار یا مثلا شرکت در یک دوره آموزشی خاص پریسک و مخاطره‌آمیز باشد. در چنین حالتی خیلی بهتر است که فراخوانی به عمل و دعوت از شرکت‌کنندگان به صورت چندمرحله‌ای و با پیشنهادات کوچک‌تر و با ریسک کم‌تری باشد.

ترفند اول: تُن صدای خود را برای مشارکت مخاطبان تنظیم کنید

کافی است نیم ساعت قبل از شروع سخنرانی وارد سالن شوید. تمام آن چه که می‌‌بینید صندلی، میز، سیستم روشنایی، تهویه و اقلام دیگر هستند. هیچ صدایی به گوش نمی‌رسد و همه چیز خسته‌کننده‌تر از آن است که بخواهید حتی یک دقیقه در این سالن دوام آورید. اما نگران نباشید؛ هیچ چیز قرار نیست همین طور باقی بماند!

بدین منظور:

  1. اتاق یا سالن سخنرانی را متناسب با جمعیت و طوری انتخاب کنید که امکان برقراری ارتباط به صورت ساده و سریع وجود داشته باشد
  2. تعداد کافی صندلی برای نشستن افراد در نظر بگیرید. صندلی‌های بیش‌تر باعث می‌شود افراد از ردیف‌های آخر سالن را پر کنند و اگر صندلی‌ها از حد نیاز کم‌تر باشند باعث آشفتگی سالن می‌شود
  3. فضای کافی برای رفت و آمد افراد پیش‌بینی کنید. هر چند که توصیه ما استفاده از فضای استیج سخنرانی به طور مناسب است اما در عین حال باید فضایی بین ردیف‌های صندلی برای جا به جایی افراد وجود داشته باشد
  4. از پوستر‌ها و بنرهای خوش‌آمدگویی و همچنین پوسترهای اطلاع‌رسانی با آیکن‌های مرتبط استفاده کنید
  5. بهتر است همزمان با ورود مخاطبان به سالن سخنرانی، موسیقی در کنار نمایش خودکار اسلایدها پخش شود
مشاهده مقاله  4 راز برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی

 

مشارکت مخاطبان در سخنرانی

ترفند دوم: از تبلت به جای اسلایدهای ثابت استفاده کنید

شاید تنظیم اسلایدها در سخنرانی و محتوا آن هنوز هم برای سخنرانی کارآمد باشد؛ اما وقتی انتظار مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی وجود دارد قطعا نمی‌توانیم به همین اسلایدهای استاتیک و ثابتی که قرار نیست در همان لحظه تغییر کنند اکتفا کنیم.

این روزها در بسیاری از سخنرانی‌ها، از تبلت و ابزارهای مشابه برای ویرایش اسلایدها به صورت آنی استفاده می‌شود. خود این موضوع نقش مهمی در مشارکت افراد دارد؛ چرا که افراد با دیدن اسلایدها تصور می‌کنند حتی اگر درباره موضوعی اظهار نظر کنند تفاوتی ندارد و قرار نیست اسلایدهای از پیش طراحی شده تغییری کنند!

 

مشارکت دادن مخاطبان

هر چه قدر که تعداد مخاطبان و جمعیت سالن به تبعیت از سایز سالن بیش‌تر باشد شما به تبلت بزرگ‌تر و حرفه‌ای تری نیاز دارید. تا جایی که از اسلایدهای قابل ویرایش استفاده می‌شود تا سخنران بتواند همان لحظه روی پروژکتور تغییرات دلخواه خود را اعمال نماید.

ترفند سوم: برای مشارکت مخاطبان، تا پایان سخنرانی منتظر نمانید

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در طول سخنرانی سوالی از سخنران داشته‌اید و با این واکنش رو به رو شده‌اید که سوالات خود را در پایان سخنرانی مطرح کنید!

به طور معمول منتظر نگه داشتن مخاطب در طول سخنرانی برای مطرح کردن سوالاتی که شاید تا پایان سخنران آن‌ها را فراموش کند منطقی نیست. وقتی که مخاطب به صورت منفعل تا پایان سخنرانی منتظر باشد به مرور زمان همه چیز را کسل و خسته‌کننده می‌بیند.

اگر شما هم از این دسته سخنرانان هستید از همین حالا برای مشارکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی تغییر رویه بدهید؛ چرا که سخنران هر لحظه باید پذیرای نظرات و سوالات مخاطب برای یک مشارکت دوطرفه باشد.

مشاهده مقاله  6 نکته کلیدی در کسب آمادگی پیش از سخنرانی: اصولی تمرین کنید!

 

مشارکت مخاطبان

البته شیوه بیان کردن پیشنهادات برای مشارکت مخاطبان هم مهم است. برای بیان پیشنهاداتی که در آخر سخنرانی برای مخاطبان دارید استفاده از جملاتی مثل “همکاری شما باعث خوشحالی ما است”،” همکاری شما کمک می‌کند تا موسسه ما….”و… چندان کارآمد نخواهد بود. برای کسب نتیجه بهتر مزایایی که به دنبال این مشارکت در انتظار شرکت‌کنندگان است را ذکر کنید. در طول سخنرانی هم می‌توانید با استفاده از این جمله که “آیا سوالی درباره این بخش ندارید؟” پیش بروید و مانع از این شوید که مخاطب ذهنش تا پایان بحث درگیر سوال باشد.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.