6 ترفند خواندنی برای شرکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی (2)

0 ۲۲۴

تعامل و شرکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی است و متاسفانه یا خوشبختانه این امر با توجه به این عوامل و کم‌تجربگی سخنران می‌تواند دشوارتر از آن چه که فکر می‌کنیم باشد. این موضوع و کیفیت سخنرانی است که می‌تواند میزان پرسش و پاسخ مخاطبان را تعیین کند.

خیلی از سخنرانی‌های بزرگ دنیا به صورت نامحسوس و با شرکت دادن مخاطبان پیش می‌روند. اگر پیگیر آموزش‌های دانشگاه زندگی بوده باشید حتما با گرفتن بازخورد از طریق پرسش بلاغی آشنایی دارید. حالتی که باعث می‌شود با استفاده از استفهام انکاری دیگران را به واکنش وادارید. این حالت خصوصا زمانی به کارتان می‌آید که مدت‌ها مشغول مکالمه و گفتگو در یک جمع هستید و تا کنون موفق نشده‌اید نظر مثبت و منفی آن‌ها را نسبت به نطق خود بدانید. شما هم حتما تجربه کرده اید نشستن کنار کسی که مدام با حرف زدن سعی دارید با او ارتباط برقرار کنید اما همچنان شاهد یک کوه یخ هستید که رو به روی شما ایستاده است. یا شاید هم به عنوان یک معلم یا استاد به دنبال مشارکت 100 درصدی افراد در کلاس بوده اید ولی هرگز اشتیاق دانشجویان آن چیزی نبوده است که شما به دنبال آن بوده اید. این جا است که به شما هم ثابت می شود گرفتن بازخورد از مخاطب چه قدر کار سختی می تواند باشد.

 

شرکت دادن مخاطبان

با وجود سختی‌هایی که در مسیر شرکت دادن مخاطبان وجود دارد همچنان راه‌های زیادی برای درگیر کردن آن‌ها وجود دارد تا بتوانید سخنرانی را به مسیر درست خود هدایت کنید. برای آشنایی با این راه‌ها، همراه ما باشید!

مشاهده مقاله  مروری بر تاثیر ناباورانه سخنرانی کاریزماتیک و فن بیان هیتلر در قدرت گیری او

6 ترفند خواندنی برای شرکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی (2)

پیش از این خواندید که تُن صدای سخنران می‌تواند مهم‌ترین و تاثیرگذارترین مورد در جلب توجه مخاطبان باشد. سپس توصیه کردیم که امکاناتی مثل صندلی‌ها، سایز سالن، پوسترهای مربوط به معرفی سخنرانی و فضای رفت و آمد را تا حد ممکن تسهیل کنید. در مرحله بعد به استفاده از وسایلی نظیر تبلت اشاره شد که کمک می‌کنند شکل ثابت و یکنواخت ابزارهایی نظیر اسلایدهای سخنرانی متنوع‌تر به نظر برسد.

در مراحل بعدی ترفندهای بیش‌تری را بررسی می‌کنیم.

ترفند چهارم: حواستان به افراد بخیل باشد!

هر بار که برای شرکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی تلاش کنید همواره افرادی وجود دارند که ساز مخالف می‌زنند و مایل نیستند با شما وارد یک بازی دونفره جذاب برای درک بهتر موضوع شوند! ما ترجیح می‌دهیم این افراد را بخیل بنامیم؛ چون با زبان بدن مشخصی به صندلی خود چسبیده‌اند و با شیوه نشستن خود فریاد می‌زنند که مایل به شرکت در گفتگو نیستند و می‌خواهند هر چه زودتر مطالب به اتمام برسد. در نهایت هم هیچ دانشی از سمت آن‌ها به جمع منتقل نمی‌شود!

 

شرکت دادن مخاطبان در سخنرانی

برای این افراد، همیشه درهای سالن سخنرانی باز است و شما قادر نیستید قبل از شروع سخنرانی روحیات آن‌ها را بشناسید؛ اما می‌توانید درخواست خود را برای شرکت دادن این دسته از مخاطبان به شیوه متفاوتی مطرح کنید. مثلا از آن‌ها فعالیت بیش‌تری در بخش موردنظرتان بخواهید و یا شخصا از آن‌ها سوالاتی بپرسید و آن‌ها را وارد بحث کنید.

تجربه نشان داده است بسیاری از افراد گوشه‌گیر در طول سخنرانی با توجه بیش‌تر سخنران واکنش‌های بهتری نسبت به قبل دارند و اصطلاحا یخ آن‌ها سریع‌تر آب می‌شود!

مشاهده مقاله  چه طور مطمئن شویم مخاطبان خارجی زبان متوجه سخنرانی می‌شوند؟

ترفند پنجم: مخاطبان را به گروه‌های کوچک تقسیم کنید

برخی از از گفتگوها واقعا به تعامل نیاز دارند؛ مثل سخنرانی‌هایی با محوریت کارگاه‌ که افراد به صورت عملی در آن فعالیت دارند. در این سخنرانی‌ها خیلی زود باید به داد آن دسته از مخاطبانی رسید که اهل فعالیت گروهی نیستند و نسبت به شرکت در گفتگوی جمعی تمایلی نشان نمی‌دهند.

راهکار ما در چنین شرایطی برای شرکت دادن مخاطبان در طول سخنرانی، تقسیم کردن آن‌ها به گروه‌های کوچک است. این کار دو مزیت مهم دارد. اول این که در گروه‌های کوچک امکان تبادل نظر بیش‌تر می‌شود و افراد زیر ذره‌بین سرگروهی قرار دارند که مانع از عدم فعالیت آن‌ها می‌شود. مزیت دوم به تعاملی مربوط می‌شود که بین افراد به وجود می‌آید.

 

شرکت دادن مخاطبان

شاید خودتان حس نکنید اما با ترفند فعالیت در گروه‌های کوچک‌تر به مرور زمان انرژی ذاتی سالن بالا و بالاتر می‌رود. نکته بعدی در ادغام مخاطبان و تشکیل گروه‌های کوچک، ایده‌هایی است که با هم ترکیب می‌شوند و کیفیت بالاتری نسبت به حالت اولیه خود دارند.

برای تقسیم‌بندی افراد به گروه‌های کوچک می‌توانید از ترفند کاغذ رنگی استفاده کنید و کاغذها را در ابتدای سخنرانی به صورت تصادفی توزیع کنید. در نهایت افرادی که کاغذهای همرنگ دارند در یک گروه قرار می‌گیرند.

ترفند ششم: سخنرانی را با نطق مخاطبان به پایان برسانید

سخنرانی فوق‌العاده غنی و مهمی دارید؛ اما آیا می‌دانستید اگر موفق نشوید به دانش مخاطبان چیزی اضافه کنید و یا سخنان شما نتواند الهام‌بخش واقع شود در واقع سخنرانیتان بی‌ارزش بوده است؟

برای جلوگیری از این مشکل توصیه می‌کنیم مخاطبان را در نطق پایانی سخنرانی خود شرکت دهید. در واقع ترفندهای به پایان بردن سخنرانی بسیار است اما این که خود مخاطب بتواند سخنرانی را به پایان ببرد خاطره‌ای متفاوت و دلچسب برای او خواهد بود.

مشاهده مقاله  چهار روش کنترل خشم در مذاکره با فن بیان

یکی از ایده‌های جالب برای دخیل کردن مخاطبان حتی در پایان سخنرانی اعلام نظرات آن‌ها پشت تریبون است. مثلا پیشنهاد دهید هر کسی که مایل است نظرات خود را در پایان سخنرانی پشت تریبون اعلام کند یا پیشنهاداتش را سر جای خود فریاد بزند!

 

مخاطبان

فراموش نکنید که شما در این مرحله فقط و فقط یک شنونده هستید. کاری نکنید کسی که در حال بیان نظرات خود درباره شما است فکر کند شما در هر حال برای جبران خطاها یا نواقص خود همیشه بهانه یا دلیل خوبی دارید. شنونده خوبی باشید. حتی بد نیست وقتی که مخاطب در حال بیان بازخورد خود می باشد دوباره حرف های او را تکرار کنید تا قانع شود شما فقط و فقط یک شنونده هستید.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.