5 الگوی مخرب فکری که به DNA مغزتان آسیب می‌رسانند!

0 ۲۱۱

اگر قرار باشد به دنبال سرچشمه جوانی و شادابی بگردید، بر خلاف تصور همه آن را در معجزه، جادو یا عمل‌های زیبایی نمی‌یابید. حقیقت این است که سرچشمه جوانی در افکار و ذهنتان است! آن استرسی که در تحت فشار آن ساعت‌های روز را سپری می‌کنید و آن سبک زندگی که در خلال آن انواع و اقسام تنش و فشار روحی را برای کشف آینده تحمل می‌کنید همه و همه شما را زودتر از موعد پیر می‌کنند؛ چون باعث و بانی تغییرات سلولی زیادی هستند که حتی قادر هستند DNA مغزتان را هم متاثر کنند! چه چیزی بدتر از انواع الگوی مخرب فکری می‌توانند ساز و کار افکارتان را در هم ریزند و کمر به قتل جوانیتان ببندند؟!

 

الگوی مخرب فکری

جالب‌تر این است که تاثیر الگوی مخرب فکری و ذهنی ما از جمله اختلالات اضطرابی خیلی سریع‌تر از هر فشار دیگری قابل ردیابی است. کافی است رو به روی آینه بایستید و خطوطی را که تجمیع می‌شوند و نقش و نگار پیری را روی صورتتان پدید می‌آورند دنبال کنید! هر چه قدر که خطوط پیشانی و بین ابرو گسترش بیش‌تری می‌یابند حرکت عضلات صورت هم متاثر می‌شوند. بنابراین شاید بهتر باشد به چین و چروک صورت، خطوط نگرانی بگوییم تا خطوط پیری! چون عامل اصلی آن‌ها بار روانی افکار مخرب ما می‌باشد.

با توجه به اهمیتی که این مسئله در زندگی شلوغ و پراسترس امروز ما دارد، دانشگاه زندگی تصمیم دارد با نگاهی متفاوت به بررسی چند الگوی مخرب فکری بپردازد.

5 الگوی مخرب فکری که به DNA مغزتان آسیب می‌رسانند!

تحقیقاتی که توسط متخصصان علوم اعصاب انجام شده نشان می‌دهد که افکار مخرب در بازده زمانی طولانی به تلومر یا بخش‌های انتهایی کروموزم آسیب می‌رسانند. بخش‌هایی که به صورت مستقیم مسئول فعالیت بدنی، خواب، تغذیه و …بدن هستند. به صورت دقیق‌تر تلومرها مسئول فرآیند پیر شدن یا افزایش سن سلول‌ها هستند و هر چه قدر که نسبت به حالت عادتی کوتاه‌تر شوند، کم‌تر تقسیم می‌شوند و سلول به سمت پیری می‌رود.

مشاهده مقاله  تکنیک‌های خودمدیریتی برای غلبه بر اضطراب اجتماعی و جمع‌هراسی

برخی از عواملی که به صورت مستقیم مسن شدن سلول و فعالیت تلومرها را هدف قرار می‌دهند تغذیه، ژنتیک و چند الگوی مخرب فکری هستند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

الگوی اول: خصومت و خیره‌سری

یکی از رفتارهایی که از نظر روانی نشانگر همین تغییرات DNA هستند خصومت ما با افراد می‌باشند. مثلا بسیاری از افراد از ابتدای هر معامله و هر ارتباطی با این دید وارد می‌شوند که هرگز کسی قابل اعتماد نیست. همین دیدگاه در برخورد با دیگران هم بروز می‌یابد و باعث نمودِ خشونت و خشم می‌شود. این افراد معمولا تلومرهای کوتاه‌تری نسبت به افراد عادی دارند و مستعد بیماری‌های قلبی و عروقی هستند.

 

الگوی مخرب فکری

الگوی دوم: بدبینی نسبت به افراد

تمایل به دیدن جنبه‌های منفی هر موضوع در زندگی به عنوان نمونه الگوی مخرب فکری است که طول تلومرهای مغزتان را کوتاه‌تر می‌کند! افراد بدبین خیلی دیرتر موفق می‌شوند از نردبان بلند کارها بالا بروند و بنابراین از رقبا عقب می‌مانند. این بدبینی روند پیر شدن ذهن را تسریع می‌کند و بنابراین دور از انتظار نیست که این افراد مرگ زودرس داشته باشند!

الگوی سوم: اندیشناکی افراطی!

اندیشناکی یا بیش از حد اندیشیدن به موضوعی که سبب استرس و نگرانی شما شده است از دیدگاه بالینی فاجعه‌بار است. این موضوع نظیر یا تمرین اجرای باشکوه است و شما به عنوان یک بازیگر به صورت مداوم یک سری دیالوگ‌ها را در ذهنتان مرور می‌کنید؛ اما نه در دنیای واقعی چون فقط و فقط شما در ذهنتان حضور دارید! به مرور زمان این اندیشه افراطی پیش می‌رود و شما هر بار به خرد کردن استرس‌ها و دستکاری بقایای آن‌ها می‌روید. مثلا درباره مشاجره‌ای که روز گذشته با فرد دیگری داشتید بارها و بارها تفکر می‌کنید و خودتان را بابت ناگفته‌هایی که باید گفته می‌شد سرزنش می‌کنید! این الگوی مخرب فکری بیش‌ترین هیجان و ناراحتی را به دنبال دارد.

مشاهده مقاله  4 نشانه خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا که شخصیت آن‌ها را فاش می‌کند

 

الگوی مخرب فکری

الگوی چهارم: سرکوب افکار

در مرحله بعد فرد از این طرف بوم می‌افتد و هرگونه فکر و خیال را سرکوب می‌کند. به هیچ نوع تفکر مثبت و منفی بهایی برای ورود به ذهنش نمی‌دهد و همین موضوع می‌تواند باعث کوتاه شدن طول تلومرهای حساس DNA مغز شود!

الگوی پنجم: سرگردانی ذهن

دانشمندان هاروارد ادعا کرده‌اند مغز انسان در 47 درصد مواردی که فرد بلاتکلیف می‌شود یا قرار است چیزی را پرداخت کند سرگردان می‌شود! در این موارد فرد ناراحت و اندیشناک می‌شود و این الگوی مخرب فکری روی سرگردانی ذهنش اثر می‌گذارد. مثل زمانی که باید قبض برق منزل را بپردازید یا چک پاس کنید.

 

الگوی فکری

بر اساس این تحقیقات، تفاوتی ندارد که شما در طول روز چه کار می‌کنید، تفاوتی ندارد که طول روز به تمیز کردن منزل پرداختید یا کار کردید یا به تفریح پرداختید. همین که بی‌کار نبوده‌اید، حس بلاتکلیفی نداشته‎اید و موقعیت بیکاری را برای خود فراهم نکرده‌اید ذهنتان از سرگردانی میان افکار خواسته و ناخواسته مختلف نجات یافته است. بنابراین الگوی مخرب فکری سرگردانی ذهن باعث می‌شود که به مرور زمان طول تلومرها به خاطر پرواز افکار ما کوتاه و کوتاه‌تر شود!

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.