تاثیر سخنرانی‌ های چهره به چهره در دنیای پست مدرن

0 ۱۴۶

در دنیایی که پست مدرنیسم را در هر گوشه آن می‌توانید جستجو کنید و در هر قسمت آن یک تفکر تازه از بطن نوگرایی زاییده شده است شاید ویدیوکنفرانس‌ها، تماس‌های ویدیویی و برگزاری وبینارها ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین راه‌های برگزاری همایش‌ها و ارتباط با همکاران و دیگر افراد جهت سخنرانی باشد. شاید این خبر خوبی باشد که مرزهای فیزیکی در هر مقوله‌ای در حال نابودی است و همه چیز در حال پیشرفت برای تجربه دنیایی بدون‌محدودیت و مرز می‌باشد؛ اما تکلیف برخی از شیوه‌های قدیمی اولیه که از دیرباز توسط انسان برای برقراری ارتباط به کار برده می‌شده است چه می‌شود؟ مثلا همین سخنرانی‌ های چهره به چهره که روزگاری در مکتب‌خانه‌ها، جمع‌های رسمی و غیررسمی و جوامع قدیمی جایگاهی داشتند امروز قرار است نیست و نابود شود؟!

البته که پاسخ به این سوال منفی است. هر چه قدر هم دنیای ما در مسیر نوآوری و پرده‌برداری از فناوری‌های جدید گام بردارد باز هم سخنرانی ‌های چهره به چهره در جایگاه همیشگی خود قد علم کرده و تاثیرگذاری آن‌ها انکارنکردنی است. شاید این موضوع به تاثیرگذاری حسی و احساسی در روابط مستقیم بازگردد. طوری که چهره و حالات آن در طور سخنرانی چهره ‌به چهره خیلی بهتر از سخنرانی از راه دور و با واسطه‌های اینترنتی می‌تواند تاثیر بگذارد.

 

سخنرانی های چهره به چهره

روبرت سیالدینی ، روانشناس اجتماعی ، در کار کلاسیک خود به شدت بحث روانشناسی ترغیب را دنبال کرده است و اعتقاد دارد برای ترغیب دیگران ما به سلاح‌های نفوذی نیاز داریم که گفتگوی چهره به چهره آن‌ها را در اختیار ما قرار خواهد داد.

مشاهده مقاله  3 راه برای این که از راه سخنرانی کسب درآمد کنید

همراه ما باشید تا با این ابزارهای ترغیب و تاثیرگذاری به واسطه سخنرانی ‌های چهره به چهره آشنا شوید.

تاثیر سخنرانی های چهره به چهره در دنیای پست مدرن

فاکتورهای مختلفی در یک گفتگو می‌توانند اثرگذار باشند. مثلا اثر نورپردازی در سخنرانی چیزی نیست که بتوانیم ساده از آن بگذریم. یا بحث پایبندی به زمان و زمانبندی اصلی است که باید برای یک سخنرانی مدون بدان توجه نمود. اما در زمینه همه این فاکتورها چهره به چهره بودن سخنرانی‌ها مطرح است. به این شکل که اگرچه ابزارهای اینترنتی امکان تشکیل وبینار و سخنرانی‌های اینترنتی را مطرح کرده‌اند اما به دلایل زیر، سخنرانی‌ های چهره به چهره همچنان اولین و برترین گزینه برای برقراری ارتباط چند طرفه و انتقال اطلاعات خواهد بود:

چهره به چهره بودن ما را ملزم به تلافی کردن می‌کند!

شاید تعجب کنید اگر بگوییم صحنه سخنرانی و گفتگوهای کوچک و بزرگ حضوری، صحنه تلافی و زد و خورد احساسی افراد مختلف است. هر چه قدر هم که مخاطبان نسبت به یک موضوع سخنرانی بی‌اهمیت باشند باز هم دقایقی خود را ملزم می‌دانند به صحبت‌های ما گوش دهند؛ چون خودشان را مدیون ما می‌دانند!

 

سخنرانی چهره به چهره

همین ارتباط دو طرفه باعث می‌شود که هر طرف خود را ملزم به تلافی کردن احساسات طرف مقابل کند. مثلا اگر ما تلاش سخنران را برای سخنرانی از هر جهت از نزدیک و به صورت چهره به چهره ببینیم خودمان هم فکر می‌کنیم باید در جهت تلافی این تلاش گامی برداریم!

گفتگوی چهره به چهره انسجام و تعهد می‌آورد

شرکت کردن در یک گفتگوی زنده و سخنرانی‌هایی که از قبل فراخوان شرکت در آن‌ها اعلام شده است نوعی تعهد و پایبندی به سخنران است. بنابراین برای این که این تعهد معنای واقعی به خود بگیرد و یک ارتباط منسجم و با ثبات تشکیل شود، چهره به چهره بودن سخنرانی اصل مهمی است.

مشاهده مقاله  با به کارگیری فن بیان در سخنرانی سیاسی پیروزی در انتخابات از آن شما خواهد بود

سخنرانی های چهره به چهره باعث اثبات اجتماعی مخاطب می‌شود

عضو یک سخنرانی حضوری با ارتباط چهره به چهره قطعا تجربه‌ای متفاوت و فراتر از یک ارتباط ویدویی ساده ضبط شده یا حتی زنده است که سخنران هیچ موقعیت زنده‌ای برای برقراری ارتباط و گرفتن بازخورد از مخاطبان در سخنرانی ندارد. در سخنرانی‌هایی که افراد به صورت حضوری شرکت می‌کنند مشاهده رفتار دیگران و بودن در یک محیط، هر فرد را به درجه اثبات اجتماعی می‌رساند. درجه‌ای که باعث می‌شود فرد از دیگران الگو بگیرد و رفتارش را با آن جمع انطباق دهد.

 

سخنرانی های چهره به چهره

چهره به چهره بودن، اقتدار می‌‎آفریند

همه ما در زندگی طبیعی خود تمایل داریم از یک فرد مسلط و مقتدر و رویه‌های او در هر زمینه پیروی کنیم. مثلا پیرو یک نویسنده مقتدر و با نفوذ می‌شویم که افکارش تاثیر شگرفی بر افکار ما داشته است. در زمینه سخنرانی این موضوع زمانی به وجود می‌آید که افراد طعم سخنرانی ‌های چهره به چهره را تجربه کرده باشند و بنابراین لازمه آفرینش اقتدار برای سخنرانی و مجاب کردن مخاطبان برای پیروی از او، سخنرانی چهره به چهره است!

چهره به چهره بودن یک سخنرانی، موقعیتی انحصاری است!

همه ما به صورت ذاتی به موقعیت‌هایی که کم‌تر به وجود می‌آیند و کمبود آن‌ها بیش‌تر وجود دارد متمایل می‌شویم. وقتی که یک سخنرانی به صورت حضوری و چهره به چهره برگزار می‌شود یعنی جمعیت محدودی از افراد می‌توانند از آن بهره‌مند شوند و بنابراین همه چیز برای آن که مخاطب تصور کند در یک موقعیت منحصر به فرد قرار گرفته آماده است. اما این موضوع در گفتگوهای اینترنتی به هیچ وجه صدق نمی‌کند. فایل‌های ویدیویی یک سخنرانی با اخذ مبلغی از مخاطبان و علاقمندان به راحتی در اختیار همگان قرار می‌گیرد و بارها و بارها هم ممکن است بازنشر شود.

مشاهده مقاله  5 تیپ سخنرانی دردسرساز که باید از ارائه آن‌ها اجتناب کنید!

 

سخنرانی چهره به چهره

حتما تجربه جستجو در وب سایت TED را داشته‌اید. هر چند که مشاهده ویدیوهای ضبط شده این رویداد لذت‌بخش است اما به خوبی می‌دانیم که شرکت در این رویدادهای متفاوت هرگز با مشاهده فایل ضبط شده آن‌ها یکسان نیست.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.