4 راز برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی

0 ۳۴۱

فکر می‌کنید علت این همه تاکیدی که یک سخنران می‌تواند روی ارتباط چشمی در سخنرانی داشته باشد چیست؟ چرا هر روز بیش‌تر از دیروز روی سخنرانی مخاطب‌محور تاکید می‌شود و سخنران تلاش دارد بیش از گذشته مخاطب را درگیر گفتگو کند؟ می‌دانیم که سخنرانی دو طرف فعال دارد و اگر قرار باشد یک گفتگو شکل بگیرد قطعا میان سخنران و مخاطبان در جریان است. از طرفی از نظر حرفه‌ای، به سرانجام رساندن یک سخنرانی پایان کار نیست و سخنران همواره تلاش دارد پیوند خود را با شنوندگان حفظ کند. از این رو همواره تلاش می‌شود در طول سخنرانی به ترغیب مخاطبان به عکس‌ العمل و بازخورد پرداخته شود؛ طوری که بعد از سخنرانی همچنان این گفتگو حفظ شود.

ترغیب مخاطبان به عکس العمل

به همین دلیل است که اغلب سخنرانان پیوسته در تلاش هستند راه‌هایی برای پایداری این زنجیره ارتباطی کشف کنند و در نهایت کاری کنند تا مخاطب بعد از اتمام بحث عکس ‌العمل داشته باشد، سوال بپرسد، پیگیر باشد و…

دانشگاه زندگی گنجینه‌ای از ترفندهای ارزشمند برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی را در اختیارتان قرار می‌دهد. کافی است تا پایان همراه ما باشید و برای دقایقی چشم از این مطلب برندارید!

4 راز برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی

مخاطبین به سخنرانی که به شخصیت و خواسته آنها توجه می کند عکس العمل خوبی نشان می‌دهند. به سخنرانی مخاطب-محور ” سخنرانی دهنده ” نیز می‌گویند. چرا که این نوع سخنرانی مانند هدیه‌ای است که از طرف سخنران به مخاطبین داده می‌شود؛ نه سخنرانی‌ای که صرفا برای منافع شخصی سخنران ترتیب داده شده است تا چیزی از آن‌ها بگیرد. برای مخاطب محور بودن سخنرانی باید تصمیم‌گیری در مورد محتوا و ارائه قبل از سخنرانی صورت گیرد. این تصمیم‌گیری بر اساس آنچه شما در مورد باورها، نگرش‌ها, رفتارها و انگیزه‌های مخاطبان خود می‌دانید گرفته می‌شود. یعنی شما از عکس العمل مخاطبان خود در طول سخنرانی آگاه بوده, به طوری که می‌توانید بازخورد آن ها را کاملا پیش‌بینی کنید.

مشاهده مقاله  آموزش سخنرانی و احترام به مخاطبان

کوچک‌ترین درخواست‌هایتان را مطرح کنید

به عنوان یک سخنران مهم‌ترین درخواست‌هایتان به جزئی‌ترین شکل ممکن مطرح کنید. فرض کنید در طول یک سخنرانی، برای بهبود شرایط اقتصادی یک منطقه سوالاتی را مطرح کرده‌اید و از مخاطبان خواسته‌اید تا با همفکری، ایده‌ای در این زمینه مطرح کنند. پیوسته سوال پرسیدن از مخاطبان، به چالش کشیدن آن‌ها، ورزش ذهنی، ایجاد هیجان در بحث‌های گروهی و …از مهم‌ترین راهکارهایی است که با استفاده از آن می‌توانید ابتدا یک جمع را پویا نگه دارید و سپس درخواست‌هایتان را حتی اگر خیلی کوچک و جزئی باشند مطرح کنید.

ترغیب مخاطبان به عکس العمل

دستورالعمل شفاف و واضح داشته باشید

برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی شفاف‌تر از خود واقعیتان باشید! تحقیق صورت گرفته روی جمعی از دانشجویان در باب میزان مشارکت در امور خیریه داوطلبانه نشان می‌دهد دستورالعمل‌های شفاف و واضح، پاسخ‌های شفافی نیز به دنبال دارد و میزان عکس‌العمل افراد را بالا می‌برد. در این مطالعه، از دو گروه از دانشجویان طی یک نامه درخواست شد تا با تشکیل گروه‌های داوطلبانه در امور خیریه شرکت کنند. در حالی که یک گروه نامه حاوی دعوت‌نامه و تهیه غذا دریافت کرده بودند گروهی دیگر نامه‌ای حاوی لیستی جزئی از غذاهای موردنیاز و طرز تهیه آن‌ها دریافت کردند. در نهایت میزان پاسخ گروه دوم 33 درصد نسبت به گروه اول افزایش داشت.

در سخنرانی هم دقیقا مثل امور خیرخواهانه عمل کنید. مخاطبان خود را با هر ترفندی حتی استفاده از دعوت‌نامه‌هایی برای مشارکت در گفتگوهای بعد از سخنرانی به عکس‌العمل وادار کنید.

از مخاطبان بخواهید مقصود شما را تصور کنند!

سخن گفتن به شیوه‌ای که فرد مقابل بتواند همه چیز را مقابل چشم خود تصور کند هنری است که هر سخنرانی از آن بهره‌مند نیست مگر ذوق و خلاقیت داشته باشد. همین که یک داستان از حالت کلیشه‌ای متنی و نمایش روی اسلایدها خارج می‌شود و در قالب یک داستان و توام به تصاویر به جان مخاطب تزریق می‌شود یعنی توانسته‌اید علاوه بر یک سخنران، یک نقاش زبردست باشید که ساختمان ذهنی مخاطبش را بر اساس هر طرحی که می‌زند برقرار کرده است.

مشاهده مقاله  چه طور بازخوردهای مناسب ، امیدبخش و مثبت دریافت کنیم؟

ترغیب مخاطبان به عکس العمل

برای تحقق خواسته‌هایتان در سخنرانی، به هدف بزنید!

در طول سخنرانی، کلیدی‌ترین جملات هم طرفداران بیش‌تری دارند و هم اثربخشی خوبی خواهند داشت. چه بهتر که برای ترغیب مخاطبان به عکس العمل و بازخورد بعد از سخنرانی از همین کلمات استفاده کنید. مثلا در طول یک کنفرانس با حضور افرادی که عمل دشوار جراحی زانو را انجام داده‌اند اگر بتوانید زمان بهبودی نسبی آن‌ها را برای راه رفتن به طور دقیق مشخص کنید قطعا در تصمیم‌گیری این افراد برای راه رفتن و شروع تمرینات موثرتر خواهید بود. اما اگر زمان دقیق بهبودی نسبی را به بیماران یادآور نشوید شاید عکس‌العمل خاصی از آن‌ها دیده نشود و در مقابل گفتگویی شکل نگیرد.

ترغیب مخاطبان به عکس العمل

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.