4 نشانه خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا که شخصیت آن‌ها را فاش می‌کند

0 ۷۹۷

همه ما با آدم‌های خاصی سر وکار داشته‌ایم که نشانه‌های ظاهری آن‌ها بیانگر خودشیفتگی پنهان در آن‌ها بوده است. همین که برخی از افراد به دنبال توجه هستند، غرور زیادی دارند، خودنمایی می‌کنند و از اعمال نفوذ خودشان در کارها لذت می‌برند نشانگر خودشیفتگی آن‌ها است. اما امروزه جوامع بشری دستخوش صفات روحی اختصاصی دیگری می‌شود که شاید نمود ظاهری مشخصی نداشته باشند. صفاتی که در افراد درونگرا به شکل متفاوتی بروز پیدا می‌کنند و با توجه به درونگرایی آن‌ها، تشخیص کمی مشکل است.

 

خودشیفتگی پنهان

خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا تیپ‌های مختلفی دارد. خودشیفته نخبه گرا معمولا درحال ترقی است و به صورت دائمی می کوشد از هر فرصتی برای مشهور شدن استفاده کند. خودشیفته عاشق پیشه تمایل دارد اغواگر باشد؛ با این حال از صمیمیت واقعی اجتناب می‌کند. این گونه افراد خیلی دوست دارند افراد ساده لوح و از لحاظ هیجانی نیازمند را وسوسه کنند و آنها را طوری به بازی بگیرند که به طور فریبنده ای نشان دهند دوست دارند با آنها رابطه نزدیکی داشته باشند. خودشیفته های جبرانی منفی‌گرا و لجبازند و می خواهند احساسات عمیق حقارتشان را خنثی کنند. آن چه که افراد درونگرا و برونگرا به صورت مشترک دارند روکش یا لایه‌ای از حس برتری است که دور تا دور آن‌ها را فرا گرفته است. با این تفاوت که فرد برونگرا سعی دارد حس برتری خود را به هر شکلی ابراز کند؛ در حالی که فرد درونگرا با خودشیفتگی پنهان به آرامی و با ظرافت نشانه‌های این صفت روحی خود را به مخاطبانش نشان می‌دهد.

مشاهده مقاله  3 دلیلی که باید بیش از هدفگذاری، پایبندی به اهداف را مدنظر قرار دهیم

 

خودشیفتگی پنهان

در این آموزش از دانشگاه زندگی تصمیم گرفتیم مطابق با دیدگاه نظریه‌پردازان به بررسی نشانه خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا بپردازیم که کمک می‌کنند شخصیت آن‌ها شفاف شود.

4 نشانه خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا که شخصیت آن‌ها را فاش می‌کند

نشانه‌هایی که می‌خوانید به صورت مستقیم از کتاب ” مدیریت موفق خودشیفتگی” اثر ترزا جکسون استخراج شده‌اند.

نمایش خودبرتر‌بینی با زبان بدن

خیلی از خودشیفته‌هایی که برونگرا هستند معمولا با جلب توجه یا تلاش برای جذب توجه دیگران شخصیت واقعی خود را نشان می‌دهند؛ هر چند که قضاوت دیگران با این فاکتور صد درصد نشانگر خودشیفتگی آن‌ها نیست.  اما خودشفتگی پنهان در فرد درونگرا کمی دشوارتر خود را نشان می‌دهد. این افراد در شرایط مختلف بیش از این که عملگرا باشند نقش یک ناظر را دارند یا این که مایل هستند بیش‌تر شنونده باشند تا این که حرف بزنند. ژست‌های انکاری با هدف بی‌ارزش شمردن اطرافیان، چشم برگرداندن از دیگران، سریع بی‌حوصله شدن و تمایل به قضاوت کردن و مهم جلوه دادن قضاوت یا نظرات خود بخشی از ویژگی‌های شخصیتی این افراد هستند.

 

خودشیفتگی

خودجذبی یا غرق بودن در خود

یکی از ویژگی‌های افرادی با خودشیفتگی پنهان غرق بودن در حال و هوای درونی خود است. این ویژگی باعث می‌شود تا یک فرد درونگرا بیش از این که حرف بزند شنونده باشد؛ اما فرد خودشیفته و درونگرا شنونده خوبی هم نیست و دیگر تمایلی به گوش دادن ندارد.

این افراد به محض دیدن افراد دیگر و کار یا نمایش آن‌ها ممکن است سریع به قضاوت منفی دست بزنند. نتیجه این قضاوت چیزی جز حقیر شمردن دیگران یا تلاششان نیست. در حالی که افراد بالغ و نرمال همواره سعی دارند احتمالات را در ارائه دیدگاه‌هایشان در نظر بگیرند اما خودشیفتگی پنهان در افراد درونگرا باعث می‌شود روی نظرات خود اصرار زیادی داشته باشند تا به مرور دیگران را با خود موافق کنند.

مشاهده مقاله  لزوم تغییر نگرش در زندگی و تحول دیدگاه‌های انسانی در دنیای امروز

 

خودشیفتگی

بروز خودشفتگی با فقدان همدلی با دیگران

“درست است که از نظر بدنی وضعیت خوبی نداری و بیمار هستی؛ اما ممکن است مرا تا این فروشگاه همراهی کنی؟”. این درخواست یک خودشیفته درونگرا یا برونگرا است که با بی‌توجهی، فراموشکاری و بی‌اهمیتی نسبت به روحیات و احساسات دیگران به دنبال برآوردن اهداف خود می‌باشد.

نمایش خودشیفتگی با خشونت منفعل

برخی از افراد با ویژگی شخصیتی خودشفتگی و درونگرایی معمولا کسانی را که نظرات مخالفی با آن‌ها دارند را با استفاده از خشونت منفعل متقاعد می‌کنند؛ اما چه طور؟

 

خودشیفتگی پنهان

شما ممکن است در پاسخ به درخواست‌هایتان از طرف این افراد جواب‌هایی نظیر “بله”، ” البته” یا ” هر طور که می‌خواهی” را دریافت کنید؛ اما در عمل چیزی از طرف آن‌ها مشاهده نکنید. رفتار افراد خودشیفته در چنین شرایطی قابل پیش‌بینی است. احتمالا با یک بهانه ساده اتهام را از خودشان دور می‌کنند یا این که در کمال خونسردی سعی دارند نشان دهند کاری که انجام دادند بهترین گزینه ممکن بوده است!

دانشگاه زندگی سعی دارد تا در زمینه های مختلف روانشناسی با رویکرد مشاوره ازدواج و همچنین مشاوره خانواده شما را یاری کند تا بر مشکلات زندگی خود غلبه کنید.

[تعداد: 1    میانگین: 1/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.