4 نکته در قضاوت دیگران توسط شما که زوایای پنهان شخصیتتان را آشکار می‌کند

0 ۲۱۰

آناییز نین، نویسنده مشهور آمریکایی می‌گوید: ما انسان‌ها را آن طور که هستند قضاوت نمی‌کنیم؛ آن طور که می‌بینیم مورد قضاوت قرار می‌دهیم. اکنون علوم روان‌شناسی هم این موضوع را در علم روان‌شناسی اجتماعی تایید می‌کند و روان‌شناسان معتقدند دید ما نسبت به افراد نه بر اساس شخصیت واقعی آن‌ها، بلکه بر اساس حس برتری‌ای است که ما نسبت به دیگران در خود احساس می‌کنیم. پشت این قضاوت‍ها هم احتمالا حس ترس، دغدغه‌ها، کمبودها و ارزش‌های ما وجود دارند. اما آیا می‌دانستید بین قضاوت دیگران توسط شما و شخصیت شما چه ارتباط مستقیمی وجود دارد؟

معمولا شما به عنوان یک شنونده به راحتی می‌توانید زوایای پنهان شخصیت افراد را ردیابی کنید. حتی اگر همیشه به دنبال راهی برای جلوگیری از قضاوت کردن دیگران هم باشید باز هم آن قضاوتی که در ذهنتان درباره دیگران ایجاد می‌شود می‌تواند معرف شخصیت درونی شما باشد. در ادامه می‌خوانید که چه نکاتی در قضاوت‌های ما بیانگر این حقایق هستند.

4 نکته در قضاوت دیگران توسط شما که زوایای پنهان شخصیتتان را آشکار می‌کند

قضاوت‌های مختلف ما در برخورد با افراد مختلف قطعا متاثر از روحیات ما خواهد بود. مثلا فردی که درونگرا و آرام است، با دیدن صحبت‌های فردی که برونگرا، پرسر و صدا و گرم‌تر است ممکن است قضاوت‌های افراطی داشته باشد. همین حالت در شرایط مختلف دیگر هم ممکن است رخ دهد.

 

قضاوت دیگران

برخی از قضاوت‌های شما بر پایه رفتارهایتان با دیگران، شخصیت شما را آشکار می‌کنند؛ مثلا:

قضاوت‌های خوش‌بینانه و مثبت درباره دیگران

شخصیت شما در قضاوت‌های خوش‌بینانه‌ای که درباره دیگران دارید معمولا مثبت تلقی می‌شود. افرادی که خوش‌بین هستند معمولا شخصیتی صمیمی، مهربان و بی‌حاشیه‌تر دارند و در گفتگو با دیگران کاملا مثبت حاضر می‌شوند. این افراد معمولا مخالفتی در گفتگوها از خود نشان نمی‌دهند و هیچ مانعی برای تصمیمات جمعی نیستند. اما اگر قرار باشد آن روی دیگر سکه را ببینیم ممکن است این شخصیت کمی برای آن فرد مشکل‌ساز باشد. یعنی در قضاوت دیگران توسط شما، اگر قرار باشد خوش‌بین باشید ممکن است از این مرز عبور کنید و نتوانید احساسات واقعی خود را برای جلوگیری از ناراحت کردن دیگران نمایش دهید. شاید به همین دلیل باشد که افراد خوش‌بین معمولا خود را به راضی بودن و موافق شرایط کنونی بودن محکوم می‌کنند. البته در زندگی واقعی هم معمولا افرادی راضی‌تر هستند.

مشاهده مقاله  چرا افراد خجالتی در جمع حرف نمی زنند؟ 7 دلیل خجالتی بودن و کمرویی

قضاوت‌های منفی شما درباره خود‌بینی و خود‌شیفتگی افراد

معمولا ما قضاوت‌های مثبتی درباره افرادی که خودشیفته و مغرور هستند نداریم؛ اما مطابق با تحقیقات روان‌شناسی آن دسته از افرادی که از خودشیفته‌ها بیزار است خودش به درجاتی از خودشیفتگی دچار شده است.

 

قضاوت

معمولا قضاوت دیگران بر اساس خودشیفتگی آن‌ها کار دشواری نیست. به علاوه امروزه فضای مجازی موقعیتی را فراهم کرده تا افراد خیلی سریع‌تر بتوانند با بخشی از روحیات و تفکر اطرافیان خود آشنا شوند. مثلا افرادی که خودشیفته هستند معمولا به آپدیت صفحات اجتماعی خود با این مضمون که “من خودشیفته هستم!” نمی‌پردازند؛ بلکه معمولا از آپدیت مداوم صفحات خود خودداری می‌کنند و به شکل دیگری در فضای مجازی ظاهر می‌شوند. اگر درباره دیگران قضاوت خودبینی، خودشیفتگی و خودپسندی دارید احتمالا زوایای پنهانی از خودپسندی در شما وجود دارد که مانع از دیدن سایر ابعاد وجودی دیگران شده است.

قضاوت دیگران بر حسب رفتارهای منفرد ایشان

قضاوت‌های ما معمولا به دو شکل وابسته و مستقل انجام می‌شود. تحقیقات نشان داده که قضاوت‌های مستقل از هم در کشورهای غربی و قضاوت‌های وابسته در کشورهای شرقی بیش‌تر رواج دارد. اما منظور از وابسته و مستقل چیست؟

در قضاوت‌های مستقل، قضاوت معمولا با استفاده از یک کلمه مستقل و کوتاه بیان می‌شود. مثل این جمله که فلانی عصبانی است، فلانی بسیار محتاط است، بسیار فعال است، بسیار وسواسانه کار می‌کند و …

در قضاوت‌های وابسته توضیحات ما را به سمت قضاوت‌های صحیح‌تری هدایت می‌کند. مثلا اگر یک فرد با کفشی غیررسمی در یک مهمانی شرکت کرده است، در نظر گرفتن احتمال مشغله و دغدغه‌های فراوان این فرد یا متفاوت بودن ارزش‌های او نسبت به ارزش‌های ما، ما را به جواب می‌رساند.

مشاهده مقاله  تمام آنچه که از زندگی می خواهیم

 

قضاوت دیگران

به طور کلی فرهنگ، خانواده، سطح تحصیلات و مذهب در قضاوت‌های ما دخالت دارند. اگر بر حسب یک ویژگی منحصر به فرد در افراد و به طور مستقل آن‌ها را قضاوت می‌کنید احتمالا دیدگاهی تک‌جانبه، محدود و انحصاری دارید که باید سایر رفتارهای دیگران را نیز در قضاوت‌ کردن ایشان در نظر بگیرید.

اگر به صورت غیرمنطقی از کسی بدتان آید

این قضاوت دیگران و این که بدون دلیلی از آن‌ها متنفر باشید معمولا به دلیل حسادت یا احساس خطری است که از موفقیت سایرین دارید و خیانت در حق آنها به حساب می آید. مثلا اگر همکارتان بابت پروژه‌ای که شما هم روی آن کار می‌کردید و شب و روز از آن چشم برنداشته بودید تشویق شود، احتمالا حس حسادت و ناراحتی در شما به وجود آید. معمولا افراد معروف و شناخته‌شده در تیررس این حواس منفی قرار می‌گیرند و قضاوت دیگران درباره آن‌ها منفی است.

 

قضاوت

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.