3 درسی که باید از اشتباهات در زندگی بیاموزیم

0 ۱۹۳

به عنوان یک بازخورد طبیعی و ذاتی، معمولا نگرش ما بعد از وقوع اشتباهات در زندگی آن چیزی منطقی نیست و تصمیماتی عجولانه در پی اشتباهاتمان می‌گیریم که هرگز ورد تایید نیستند؛ مثلا:

  • وقتی که فردی در یک رابطه عاطفی قرار می‌گیرد و در آن شکست می‌خورد، تصمیم می‌گیرد تا آخر عمر تنها بماند!
  • وقتی که شغلمان با رشته تحصیلیمان تفاوت دارد گاهی از این که درس خواندیم، مدرسه رفتیم و مدرک تحصیلی گرفتیم پشیمان می‌شویم و دیگران را هم نسبت به این موضوع تشویق می‌کنیم

 

اشتباهات در زندگی

اگرچه اشتباهات و شکست‌های ما زمینه بسیار مناسبی برای تصمیم‌گیری‌های عجولانه و اشتباه فراهم و فرد را دچار ناامیدی می‌کنند، اما در دانشگاه زندگی به شما نشان می‌دهیم که برخی از اشتباهات در زندگی چه طور می‌توانند نشانه این باشند که اتفاقا شما درست عمل کردید و تنها قرار است از برخی از آن‌ها درس بگیرید.

3 درسی که باید از اشتباهات در زندگی بیاموزیم

بر اساس یک روحیه غریزی یا ذاتی همه ما توقع داریم اولین تصمیمان بهترین تصمیمان باشد و به همین دلیل تمام‌قد در حمایت از آن تصمیم می‌ایستیم. برخی از این موقعیت‌ها که جابنداری افراطی ما در آن‌ها دخالت دارند عبارتند از:

  • تصمیم برای ازدواج: بسیاری از افراد این تجربه مشترک را دارند که در اولین قرار عاطفی زندگیشان تصور می‌کنند آن فرد، بهترین و مناسب‌ترین زوج برای آن‌ها است. در حالی که به مرور زمان فرد متوجه می‌شود یک رابطه چه قدر می‌تواند پیچیده و دردسرساز باشد. و حتی بعدها این تصمیمات سریع و بدون تامل ممکن است به جدایی و یا خیانت در روابط زناشویی منجر شود.
  • انتخاب شغل: معمولا تغییرات زیادی در زندگی از سن 20 تا 40 سالگی رخ می‌دهد و در این دوره فرد ممکن است مشاغل مختلفی را برگزیند؛ اما قطعا شغلی که در سن 22 سالگی انتخاب کرده‌ایم آن شغلی نیست که در 40 سالگی بدان می‌پردازیم!
  • سرمایه‌گذاری: این یک اصل اساسی در قرار دادن سرمایه در مسیر کسب و کار است که همه چیز به آزمون و خطا نیاز دارد. بنابراین اولین ایده ما برای سرمایه‌گذاری بهترین ایده نیست!
مشاهده مقاله  سوءاستفاده عاطفی چیست؟

 

اشتباهات در زندگی

چه درس‌هایی باید از اشتباهات بگیریم؟

قطعا خودتان درس‌های زیادی را از تجربه کردن آموخته‌اید. برخی از موارد پررنگی که این آزمون و خطا به ما می‌آموزند عبارتند از:

تصمیماتی که به نظر احمقانه می‌رسند؛ نشانگر رشد شما هستند!

رشد روحی و روانی زمانی حاصل می‌شود که به عقب برگردید و  شاهد تصمیماتی باشید که اکنون از نظر شما احمقانه و اشتباه هستند. البته که این تصمیمات اشتباه نیستند؛ چون اگر قرار باشد از ناحیه ایمن اطرافمان خارج نشویم هرگز خود را به چالش نکشیده‌ایم هیچ ظرفیتی هم از درون ما آشکار نشده است!

با وجود اشتباهات، شما حداقل این مسیر را آغاز کرده‌اید!

هر چه قدر که سریع‌تر اشتباهاتتان را بشناسید، سریع‌تر می‌توانید راه درست را تشخیص دهید. برای تصمیمات پیچیده و دشوار زندگی نظیر روابط و سرمایه‌گذاری معمولا توصیه می‌شود قبل از این که آمادگی کامل برای تصمیمات بزرگ را پیدا کنند اقدام کنند؛ چون معمولا هرگز آمادگی صد درصدی برای تصمیماتی به بزرگی یک سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود!

 

اشتباهات زندگی

بنابراین کسی که اشتباه می‌کند یک قدم از نظر تجربه جلوتر از کسی است که هرگز جرئت ریسک کردن را به خود راه نداده است. شاید خیلی از افراد که در محدوده ایمن خود زندگی می‌کنند از هدر رفتن زمان، هدر رفتن سرمایه و انرژی خود می‌ترسند؛ غافل از این که همین ترس مانع از حرکت به جلو می‌شود.

مسائل بزرگ را در بخش‌های کوچک بررسی و ارزیابی کنید

قطعا نمی‌توانیم به یک سرمایه‌گذاری عظیم نگاه کنیم و در همان لحظه بگوییم هر فرد باید چه کار کند تا بتواند چنین کسب و کاری راه‌اندازی کند! بنابراین درس دیگری که از اشتباهات در زندگی می‌گیریم همین نگاه دقیقی است که منجر به تصمیم‌گیری‌های بهتر می‌شود. این جمله معروف هم همیشه به یاد داشته باشید که پیروز میدان آن کسی است که اشتباهش را در کوچک‌ترین گوشه از زمین مسابقه مرتکب می‌شود.

مشاهده مقاله  تاثیرات شبکه‌های اجتماعی بر جامعه و زندگی افراد

 

اشتباهات در زندگی

شاید بهتر باشد برای درک بهتر این جزئیات به ثبت وقایع زندگی بپردازید. نوشتن روی کاغذ کمک می‌کند تا افرادی با این روحیه حسابگر یا آنالیزور بتوانند گام به گام مسیر روزانه خود را روی کاغذ درج و بررسی کنند. به عنوان مثال اگر قرار باشد در طول روز یک معامله سنگین داشته باشید، درج قیمت‌ها و ثبت وقایع افزایش و کاهش نرخ‌ها روی کاغذ به شما دید گسترده‌ای از نتایج کار می‌دهد. اگر همین موضوع در سایر امور زندگی هم عملی شود، ثبت وقایع زندگی کمک شایانی به ما کرده است. فقط کافی است یک دفترچه در دسترس ما باشد تا هر موضوعی ثبت و بررسی شود.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.