3 نکته برای کمک گرفتن از دیگران بدون این که درخواستتان رد شود

0 ۴۳۳

اگر به ابتدای کتاب‌ها و آن جایی که نویسنده درباره روند نگارش کتاب با مخاطب صحبت می‌کند نگاهی انداخته باشید و یا به سخنرانی‌های بزرگان پیش از دریافت جوایز معتبر دنیا در آکادمی‌های مختلف گوش سپرده باشید متوجه می‌شوید کسب موفقیت و مقبولیت در یک کار هرگز به صورت انفرادی ممکن نبوده است و آن افراد پیوسته تمایل دارند لیست بلندبالایی از افرادی که مهارت، اخلاق، علم یا تخصصی را به آن‌ها آموخته‌اند را نام ببرند. آن‌ها تلاش دارند به همه نشان دهند که پشت صحنه این موفقیت کمک گرفتن از دیگران بوده و این نتیحه فقط زحمات آن‌ها نبوده؛ بلکه یک تلاش جمعی در جهت پیشرفت یک کار بزرگ بوده است.

همان طور که می‌دانید جامعه بشری همانند جامعه سایر جانداران دیگر نیاز به یادگیری و کسب تجربه دارد. حتما این جمله کلیشه‌ای اما واقعی را خوانده‌اید که یادگیری به دیگران باعث تثبیت یادگیری خود می‌شود و کمک کردن به دیگران حس خوشایند بخشش و تاثیرگذاری را در فرد ایجاد می‌نماید. حالا که این حس نوع‌دوستی و خیرخواهی برای هم‌نوع در همه ما وجود دارد به راستی چرا این قدر کمک گرفتن از دیگران در شرایط خاص و بحرانی برای ما سخت می‌شود؟ تا به حال به این موضوع فکر کرده بودید؟

 

کمک گرفتن از دیگران

مطالعات مربوط به روانشناسی اجتماعی نشان می‌دهد که همه افراد روی زمین می‌توانند کاندید کمک کردن به ما باشند؛ به شرط آن که ما نحوه درخواست این کمک را آموخته باشیم. همراه با دانشگاه زندگی باشید تا 4 نکته ضروری برای کمک گرفتن از دیگران یا درخواست کمک از اطرافیان را بررسی کنیم.

مشاهده مقاله  افراط و تفریط و باورهایی که در جامعه ما را به سمت سقوط می‌کشانند

3 نکته برای کمک گرفتن از دیگران بدون این که درخواستتان رد شود

در جوامع مدرن روی پای خود ایستادن و تکیه نکردن بر دیگران همواره پرستیده شده است. افرادی که به تنهایی و بدون پشتوانه دیگران رشد کرده‌اند مورد تشویق قرار گرفتند و آن دسته از کسانی که به داشته‌ها و توانایی‌های خود اعتماد کردند و موفق شدند، تبدیل به الگوی دیگران می‌شوند. انگار که کمک گرفتن از دیگران به شکل عجیبی اعتماد به نفس ما را حفر می‌کند و باعث می‌شود به نقطه‌ای برسیم که به سرزنش خودمان بابت نداشته‌ها و نکرده‌ها بپردازیم. به علاوه زمانی که اصطلاحا دست رد به سینه ما می‌خورد شرایط سخت‌تر می‌شود و ممکن است مدیریت درستی روی هیجان‌های خود نداشته باشیم.

 

کمک گرفتن از دیگران
کمک گرفتن از دیگران

چرا کمک گرفتن از دیگران برای ما دشوار است؟

شاید دلیل اولیه این مشکل، ترس باشد. معمولا درخواست کمک از دیگران ریسک‌های مختلفی به همراه دارد. ریسک کاهش اعتبار، ریسک رد شدن درخواست کمک، آسیب‌پذیری در برابر دیگران و از دست دادن کنترل در برخورد با دیگران و … اما شاید دلیل اصلی این که کمک گرفتن از دیگران این ترس را برای ما دارد این باشد که قادر نیستیم درخواستمان را طوری بیان کنیم که حس نوع‌دوستی دیگران تحریک کنیم. این ناتوانی از تعصب شناختی منشا می‌گیرد که روان‌شناسان اجتماعی از آن با عنوان معضل توهم شفافیت یاد می‌کنند. قبلا در بررسی معضل توهم شفافیت در سخنرانی گفتیم که این مشکل بخشی از همان خط قرمزها یا تعصبات سخنران روی اطراف و اطرافیانش می‌باشد که باعث می‌شود سخنران تمایل داشته باشد توجه دیگران را نسبت به حالات روحی‌اش بیش‌تر برآورد کند. به زبان ساده‌تر سخنران تصور می‌کند همه و همه نسبت به حالت روحی او (ناراحتی، نگرانی، دست‌پاچه شدن و…) آگاه هستند.

مشاهده مقاله  8 راز افرادی که فن بیان درخواست کردن از دیگران را به خوبی می‌دانند

3 نکته برای کمک گرفتن از دیگران در برخورد با موانع زندگی

برای این که درخواست کمک شما از دیگران بهتر اجابت شود باید چند نکته را مدنظر داشته باشید:

درخواستتان را مختصر و ویژه مطرح کنید

تحت شرایطی که همه چیز با شفافیت و اختصار بیان شود ممکن است درخواست کمک شما با جواب مثبت طرف مقابل همراه شود. بنابراین هیچ نیازی به توضیح اضافی و شرح موضوع نیست و تنها کافی است با زبان ساده و بدون ترس نیازتان را مطرح کنید. بهتر است هنگام کمک گرفتن از دیگران، گفتگو را به سمت مذاکره پیش ببرید. طوری بحث را مطرح نکنید که دیگران شما را مستقیما قبول یا رد کنند. چه بهتر که فضا را برای بررسی تمام گزینه‌های ممکن باز بگذارید تا مخاطبتان حداکثر توانش را برای کمک کردن به شما ارزیابی کند.

 

کمک گرفتن

هنگام درخواست کمک عذرخواهی نکنید!

برای بیان خواسته‌هایتان عذرخواهی نکنید؛ چرا که همه ما در شرایطی از زندگی به کمک یکدیگر نیازمند می‌شویم. عذرخواهی به صورت خودکار پس زمینه ذهنی طرف مقابلتان را منفی می‌کند. تا جایی که به نظر می‌رسد شما با بیان درخواست کمک خود کار اشتباهی کرده‌اید!

توجه کنید که هنگام کمک گرفتن از دیگران نباید درخواستتان را با جملاتی نظیر ” از کمک خواستن متنفرم ولی …” یا ” یک کمک خیلی کوچک می‌خواهم” حقیر کنید. ضرورت درخواستتان را با انتخاب جملات مناسب زیاد جلوه دهید.

درخواستتان را یک معامله جلوه ندهید

همین که بعد از درخواستتان شیوه جبرانتان را ذکر کنید و کمک دیگران را به شکل یک معامله جلوه دهید باعث می‌شود درخواستتان بیش‌تر به یک کسب وکار تبدیل شود تا این که از روی نیاز باشد. سعی کنید ارزش کار طرف مقابلتان را بالاتر از جنبه‌های مالی جلوه دهید تا درخواستتان بهتر اجابت شود.

مشاهده مقاله  11 کاری که نباید بعد از بیدار شدن از خواب انجام داد

 

اگر در روابط زناشویی خود به مشکل برخورده اید با کمک مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج می توانید مشکل خود را تا حد زیادی حل کنید.

کمک گرفتن

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.