4 استراتژی روانی برای مدیریت بحران در سخنرانی

0 ۴۳۰

به محض شروع سخنرانی و شاید یک ربع تا نیم ساعت بعد از آن شکایت‌های مختلفی به از سمت مخاطبان به گوش برسد که به نحوی بحران در سخنرانی محسوب می‌شوند و این شرایط قطعا به مدیریت بحران در سخنرانی نیز نیاز دارد. مثلا:

  • هیچ چیزی از گفته‌های سخنران را نمی‌فهمم
  • حجم مطالب برای ما سنگین است
  • لحن سخنران خسته‌کننده است؛ لطفا زمانی برای استراحت بدهید!

این حالت ممکن است برای شما هم که تجربه سخنرانی‌های کوچک و بزرگ، حال رسمی یا غیررسمی را داشته‌اید رخ داده باشد. این که مخاطبان نمی‌توانند شما را به عنوان مدیر یک جلسه تحمل کنند، تکنولوژی ارائه مطالب با شما یاری نکند و یا این که در نهایت نتیجه دلخواهتان را از سخنرانی نگیرید.

 

مدیریت بحران در سخنرانی

جای نگرانی وجود ندارد. معمولا این شرایط در سخنرانی رخ می‌دهد و رخداد آن برای همه سخنرانان غیرقابل‌اجتناب است. برای مقابله با این شرایط استراتژی‌های روانی وجود دارد که کمک می‌کنند خیلی ساده به مدیریت بحران در سخنرانی بپردازید.

4 استراتژی روانی برای مدیریت بحران در سخنرانی

در حین سخنرانی پیش آمدن اتفاقات از پیش تعیین نشده مانند: خراب شدن تجهیزات, قطع برق ,قطع صدای میکروفن, وجود مخاطبان پر سوال و بدقلق و غیره اجتناب ناپذیر است. اگر سخنران نتواند بحران های سخنرانی را مدیریت کند با گذر زمان این ترس ها افزایش می یابد و به سطوح بالاتری می رسد. تا جایی که ممکن است تبدیل به وحشت از سخنرانی کردن و حتی اجتناب از صحبت کردن در جمع شود. بسیاری از سخنرانان بزرگترین دشمن خود را ترس و تنش می دانند. پس بعنوان یک سخنران باید یاد بگیرید که چطور بحران های سخنرانی را مدیریت کنید , شرایط پیش آمده را کنترل کنید و یا به نفع خود برگردانید.

مشاهده مقاله  عوامل حواس‌پرتی مرتبط با سخنران که باید در سخنرانی محدود شوند

بحران دقیقا زمانی به وجود می‌آید که شما همدلی و همیاری مخابانتان را از دست می‌دهید. استراتژی‌های زیر کمک می‌کنند تا به مدیریت بحران در سخنرانی به سادگی بپردازید.

 

سخنرانی

هنگام بحران سخنرانی به خودتان زمان بدهید

زمانی که با چنین موقعیتی رو به رو می‌شوید احتمالا حجم زیادی از ناامیدی بر سرتان آوار می‌شود. در چنین شرایطی پیش از هر اقدامی نیاز دارید تا اصطلاحا خودتان را جمع و جور کنید و بر این حس قوی به وجود آمده غلبه کنید.

اگر در گذشته احساس مشابهی داشتید یا این حس شکست را تجربه کرده‌اید مانع از این شوید که دوباره زمان این احساس را برای شما رقم بزند.

برای مدیریت بحران، خودخواهی را تمرین کنید!

هنر مدیریت بحث‌های گروهی در همین تمرین‌های ریز و درشتی خواهد بود که ممکن است هر لحظه به کار گیرید. برای همه ما پیش آمده است که در لحظات حساس با خودمان صحبت کنیم و شروع به سرزنش کنیم. مثلا:

تو یک بازنده‌ای! باید از قبل برای چنین پرسشی که ممکن بود توسط مخاطب مطرح شود آمادگی لازم را به دست می‌آوردی!

 

بحران سخنرانی

تا به حال در این لحظات با خودتان فکر کرده‌اید که آیا اگر به جای خودتان دوستتان مقابل شما قرار داشت باز هم این حرف را به او می‌زدید یا نه؟ البته که نه! احتمالا در چنین شرایطی برای تقویت روحیه دوستتان تلاش می‌کردید ذهن او را از مشکل به وجود آمده منحرف کنید!

بحران سخنرانی ربطی به شما ندارد!

اگرچه مشکلاتی که در سخنرانی رخ می‌دهد می‌تواند به دلیل ضعف سخنران هم باشد اما برای مدیریت بحران در سخنرانی فراموش نکنید که مشکلات موجود ربطی به شما ندارد و همه چیز در ماجرای به وجود آمده دخیل است!

مشاهده مقاله  6 دلیل برای این که از برگزاری سخنرانی های اجمالی اجتناب کنید

معمولا بلافاصله بعد از رخداد ناخوشایندی در سخنرانی مثل تلاش ناموفق سخنران برای پاسخ به پرسش مخاطب عدم صلاحیت و شایستگی سخنران به ذهن می‌رسد؛ اما این همه‌ی ماجرا نیست! در حالتی که مشکل به وجود آمده ناشی از نقص تکنولوژی به کاررفته در سالن یا محتوایی باشد که توسط فرد دیگری برای شما تنظیم شده است خودتان را سرزنش نکنید!

 

برای مدیریت بحران سخنرانی، از منظری متفاوت نگاه کنید!

برای مقابله با هیاهو و هیجانی که از پس این حالت در سخنرانی و خود سخنران ایجاد می‌شود دو راه وجود دارد:

  1. ده سال بعد از سخنرانی اکنون خود را تصور کنید. درباره این سخنرانی چه احساسی دارید؟ اصلا این لحظه و این موقعیت را ممکن است به خاطر آورید؟!
  2. چنین موقعیت بحرانی را با موقعیت‌های بحرانی دیگری که در زندگی تجربه کرده‌اید مقایسه کنید. مثلا موضوع سلامتی و مرگ و زندگی یک فرد مهم در زندگیتان. بعد از این مقایسه متوجه خواهید شد که بحران‌های احتمالی در سخنرانی آن چنان که می‌نمایانند بحرانی نیستند!

 

آموزش سخنرانی

سخن آخر:

مهارت مدیریت بحران در سخنرانی مانند رانندگی است. وقتی در رانندگی تازه کار هستید کسانی که در اتومبیل شما نشسته اند با هر مانعی که سر راهتان قرار بگیرد دچار اضطراب و استرس می شوند. ولی وقتی یک راننده ماهر باشید خیلی از موانع را رد خواهید کرد, بدون اینکه سرنشینان حتی متوجه آن شوند. هر چقدر بیشتر تجربه داشته باشید و مهارت های سخنوری را یاد بگیرید بهتر می توانید از پس بحران های سخنرانی برآیید.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
مشاهده مقاله  5 مرحله پیشرفت و رشد سخنران برای ورود به دنیای سخنرانی

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.