4 ترفند برای آن که بدون تسلیم شدن در زندگی به مسیرتان ادامه دهید

0 ۲۰۲

روزگار در لحظاتی خاص برای همه ما دشوار می‌شود و در همان لحظه حس تسلیم شدن در زندگی بر ما غالب می‌شود؛ اما در چنین شرایطی باز هم همان جمله تکراری و کلیشه‌ای به ذهن می‌رسد که هر آن چه تو را نمی‌کُشد، قوی‌ترت می‌کند! در حالی که خیلی از افراد تصور می‌کنند تسلیم شدن کار ساده‌ای است اما خیلی از اوقات ادامه دادن به مسیری که در آن سیر می‌کنیم ساده‌تر از تحمل چالش‌ها و فشارهای روانی است که این تسلیم شدن بر ما وارد می‌کند.

تسلیم شدن دقیقا در آن لحظه‌ای آغاز می‌شود که ذهن ما به صورت مرتب نکاتی را القا می‌کند: تو خسته شده ای، دیگر نمی‌توانی ادامه دهی، باید کمی استراحت کنی یا امروز حس و حال انجام فلان کار را نداری.

در چنین حالتی همان ذهن فعال می‌تواند به فرد این حقیقت را القا کند که برای یک بار این کار را انجام بده تا از بار روانی آن خلاص شوی. به قول معروف مرگ یک بار، شیون یک بار!

 

تسلیم شدن در زندگی

در ادامه می‌بینید که چه طور با چند ترفند ساده، می‌توان بدون تسلیم شدن در زندگی و سر خم کردن در برابر موانع، راهی که پیش روی ما قرار دارد را ادامه دهیم.

4 ترفند برای آن که بدون تسلیم شدن در زندگی، به مسیرتان ادامه دهید

تسلیم شدن گاهی به دنبال این تفکر به وجود می‌آید که نمی‌دانیم انتخاب مسیر زندگی توسط ما درست بوده است یا نه. بنابراین در شرایط دشوار عقب‌نشینی می‌کنیم و خودمان را با این تفکر متقاعد می‌کنیم که احتمالا این راه از اولش هم راه درستی نبوده است؛ اما آیا واقعا این چنین بوده است/؟ در این شرایط چه باید کرد؟

مشاهده مقاله  مهارت تاب آوری چیست؟

برای مشاوره در زمینه مشاوره ازدواج اینجا را دنبال کنید.

اگر تسلیم شدید، دوباره برای آینده نقشه بکشید

در طول زندگی به مرور زمان تقریبا متوجه می‌شوید که چه می‌خواهید و چه طور باید به این هدف برسید؛ اما بهتر است کمی در برنامه‌ریزی خود تجدیدنظر کنید.

در مرحله اول باید اهداف را تقسیم کنید. مثلا اگر هدف شما قبولی در آزمون تخصصی رشته موردنظرتان است باید این هدف را مثلا پنج ماه قبل از شروع آزمون تعیین کنید و سپس آن را به بخش‌ها مختلف تقسیم نمایید. ماه اول مربوط به نیمی از دروس تخصصی، ماه دوم مربوط به دروس عمومی، ماه سوم سایر دروس تخصصی و به همین ترتیب.

 

تسلیم شدن در زندگی

یکی دیگر از موانعی که در این مسیر باعث تسلیم شدن در زندگی می‌شوند حس عقب ماندن از بقیه است. مثلا اگر قرار باشد همین مثال قبولی در آزمون را دوباره بررسی کنیم، شما در جایگاهی قرار می‌گیرید که تنها یک یا دو ماه برای آزمون فرصت دارید و تصور می‌کنید از سایر رقبا عقب‌تر هستید. در این شرایط مهم‌ترین عامل تسلیم شدن، خودتان هستید نه رقبا!

شما نمی‌توانید بابت هر مشکلی نگران شوید!

اطراف ما پر است از وقایعی که خواسته و ناخواسته رخ می‌دهند و چه ما ناراحت باشیم و چه بی‌تفاوت، زندگی عبور می‌کند و می‌گذرد. بنابراین ذهن ما توانایی آنالیز و پرداختن به تمام نکات منفی این دنیا را ندارد؛ چون به صورت ذاتی امید در زندگی در همه ما وجود دارد و برای پرداختن به زندگی لازم است از فکرمان را روی مسیر متمرکز کنیم.

مشاهده مقاله  9 توصیه‌ای که به شما کمک می‌کند تا تصمیمی درست در انتخاب هدیه داشته باشید

برای دریافت مشاوره خانواده از دانشگاه زندگی اینجا را کلیک کنید.

به محض این که توجهتان را از اهداف اصلی دور کنید و به جزئیات بپردازید احتمالا فکر تسلیم شدن به سرتان خطور می‌کند. یکی از رایج‌ترین مثال‌هایی که در این باره وجود دارد موقعیت‌های شغلی است که در آن‌ها قرار می‌گیریم و به خاطر پرداختن به مسائل جانبی از مسیر یادگیری و پیشرفت شغلی منحرف می‌شویم.

 

تسلیم شدن

تفاوت بین انگیزه و الهام را فراموش نکنید!

دو مفهوم متفاوت و مستقل از هم وجود دارد که لازم است آن‌ها را از هم تمیز دهیم: انگیزه و الهام. انگیزه مفهومی است که به صورت متناوب و کوتاه مدت افراد آن را حس می‌کنند ولی الهام یک فرآیند طولانی‌مدت است. معمولا ما در ایجاد انگیزه برای شروع یک کار قوی هستیم؛ اما مشکل تسلیم شدن در زندگی درست آن لحظه‌ای شروع می‌شود که انگیزه تداوم پیدا نمی‌کند. در این حالت الهام به کمک ما می‌آید تا دلیلی برای ادامه فعالیت و مسیری که در آن قرار داریم باشد.

الهام کمک می‌کند که ورژن یا نسخه کامل‌تری از خودتان باشید. مثلا به دیگران کمک کنید، آن‌ها را از مسیر نادرست به راه درست هدایت کرده و خلاصه آدم ریسک‌پذیری باشید اما از مسیر خود منحرف نشوید.

 

تسلیم شدن در زندگی

بیش از این که “فرآیندگرا” باشید “نتیجه‌گرا” باشید

وقتی که تمرکز ما به جای اهداف روی روند کار قرار بگیرد، تسلیم شدن در زندگی آسان می‌شود. این دقیقا همان روندی است که در مدرسه و دانشگاه و بر اساس سیستم‌های نه چندان مناسب آموزشی از کودکی تجربه می‌کنیم. شاید خیلی از ناکامی‌های ما در انتخاب اهدافمان و آن چه که اکنون هستیم به دلیل همین فرآیندگرایی است. این در حالی است که افراد نتیجه‌گرا همیشه نگاهی رو به جلو دارند و انگار در عبور از سختی‌ها آتشی در کنار آن‌ها روشن است و همواره انرژی کافی به آن‌ها می‌دهد، آن‌ها را گرم نگه می‌دارد و مصمم‌تر می‌کند.

مشاهده مقاله  5 اشتباه متعارف در انتقال اخبارِ بد و غم‌انگیز
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.