تاثیر تشکر کردن در زندگی: با تشکر کردن خودتان را از مهلکه نجات دهید!

0 ۱۵۹

برای شما هم پیش آمده که از کسی توقع تشکر کردن داشته‌اید ولی برخلاف توقعتان هیچ واکنشی از سمت او ندیده‌اید. در چنین شرایطی احتمالا با خودتان گفته‌اید فلانی چه قدر از خودراضی است، چه قدر متوقع است و … خیلی از ما در زندگی روزانه و به طور معمول از یکدیگر قدردانی و سپاس‌گذاری نمی‌کنیم مگر زمانی که واقعا مجبور باشیم یا در شرایطی قرار بگیریم که چاره‌ای نداشته باشیم؛ اما آیا تاثیر تشکر کردن در زندگی همین قدر مختصر و بی‌اهمیت است که بخواهیم آن را نادیده بگیریم؟!

شاید جمله”متشکرم” یکی از جملات پرکاربردی باشد که حقش در میان تمام عباراتی که در روز استفاده می‌کنیم ضایع شده باشد؛ چون در کم‌تر به کاربردی و اثرگذاری این جمله در ارتباطاتمان دقت کرده‌ایم. اما اگر کمی گوش و چشممان را باز کنیم متوجه حقایقی درباره تشکر کردن در زندگی می‌شویم که احتمالا باعث شده بارها و بارها از مهلکه نجات پیدا کنیم!

 

تشکر کردن در زندگی

در ادامه می‌خوانید که چه طور با قدردانی از دیگران در چند موقعیت متفاوت و حیاتی زندگی می‌توانید جهت‌گیری فکری طرف مقابلتان را نسبت به خودتان تغییر دهید.

تاثیر تشکر کردن در زندگی: با تشکر کردن خودتان را از مهلکه نجات دهید!

شاید تشکر نکردن یکی از همان نشانه‌های خودشیفتگی در افراد باشد که باعث می‌شود در هر شرایطی نتوانند متواضعانه رفتار کنند؛ اما اگر با اثرات قدردانی و تشکر کردن در زندگی آشنا شوند احتمالا رویکردشان تغییر پیدا می‌کند.

اگر در طی زندگی خود نیاز به مشاوره ازدواج و یا نیاز به مشاوره خانواده پیدا کردید ما می توانیم به شما کمک کنیم.

مشاهده مقاله  سوءاستفاده عاطفی چیست؟

تشکر کردن زمانی که مورد تمجید و تعریف واقع می‌شوید

وقتی که دیگران به تشویق ما می‌پردازند احتمالا اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد تواضع و فروتنی در مقابل آن‌ها است. اما مشکل از آن جایی شروع می‌شود که در این حالت دقیقا نمی‌دانیم چه جمله‌ای بر زبان آوریم و چه جمله‌ای بگوییم که از نظر دیگران رفتار پسندیده‌ای داشته باشیم.

شاید بهترین جمله در چنین مواقعی تشکر کردن و قدردانی باشد؛ بدون این که این عبارت کامل را بخواهید با استفاده از جملات اضافی ناقص کنید! به مثال‌های زیر دقت کنید:

زمانی که دیگران درباره لباس زیبای شما تعریف می‌کنند، به جای این که بگویید “اوه، این لباس را حیلی وقت پیش خریدم” بگویید: “ممنونم، خوشحالم که دوست داشتید”.

زمانی که دیگران از شیوه سخنرانی و نطق شما در یک کنفرانس تعریف می‌کنند، به جای این که بگویید: “واقعا؟ احساس استرس زیادی داشتم و حس می‌کنم خوب عمل نکردم” بگویید: “ممنونم؛ خوشحالم که همه چیز خوب پیش رفته است”.

تشکر کردن

 

تشکر کردن زمانی که دیر به قرارتان رسیده‌اید!

مسلما در همه جای دنیا فردی که تلاش می‌کند به موقع برسد اما باز هم دیر می‌رسد استرس و فشار روانی زیادی را تحمل می‌کند و این موضوع در همه جای دنیا ناراحت‌کننده است. از طرفی کسی هم که منتظر ما بوده احساس می‌کند مورد بی‌احترامی قرار گرفته است و بنابراین این دیر رسیدن تبدیل به یک کلاف پیچیده می‌شود!

در صورتی که شما هم در چنین شرایطی قرار گرفتید ( البته که قبلا هم قرار داشته‌اید!) احتمالا از جمله تکراری “عذرخواهی می‌کنم” استفاده می‌کنید؛ اما باور کنید گاهی این کلیشه‌ها هستند که اوضاع را برای سخت‌تر کرده‌اند. تشکر کردن در زندگی برای مدیریت این موقعیت هم مناسب است. به این شکل که اگر دیر به قرار رسیده‌اید به جای این جمله که ” مرا بابت تاخیرم ببخشید” بگویید: ” از صبوری شما تشکر می‌کنم!”.

مشاهده مقاله  شهامت حرکت روبه‌جلو را داشته باشیم

 

تشکر کردن در زندگی

تشکر کردن زمانی که می‌خواهیم به دیگران تسلی بدهیم!

همه ما در موقعیتی قرار می‌گیریم که احساس می‌کنیم باید یک جمله آرام‌بخش به کسی که در حال درد و دل کردن با ما می‌باشد تحویل دهیم. احتمالا با این جمله است که مطمئن می‌شویم به اندازه کافی با او همدردی کرده‌ایم؛ اما آیا واقعا همین طور است؟! یک جمله به اندازه کافی حسن نیت ما را نشان می‌دهد؟

فرض کنید همکار شما مادرش را به تازگی از دست داده و در غم از دست دادن او مشغول گفتگو با شما شده است. در چنین شرایطی شاید اولین جملات شما ابراز تاسف باشد و سپس بگویید ” حداقل خاطرات زیادی از او همراهت مانده است” یا “می‌توانی همان طور که مادرت دوست داشت راهت را ادامه دهی”. اما به جای تمام این جملات که شاید برای مخاطب شما مسخره و خنده‌دار به نظر برسند بهتر است در یک جمله از او تشکر کنید و بابت این که حرف‌هایش را با شما تقسیم کرده از او قدردانی کنید. یا در شرایط مشابه دیگر، وقتی که همکارتان درباره از دست دادن شغل برادرش با شما صحبت می‌کند به جای گفتن این جمله که “حداقل سلامتی کامل بدنی دارد و جای شکر دارد” بگویید: “از این که حرف‌هایت را با من در میان گذاشتی ممنونم؛ من این جا هستم که این مشکل را حل کنیم”.

 

تشکر کردن

تشکر کردن زمانی که بازخوردهای مطلوبتان را دریافت نمی‌کنید

تشکر کردن در زندگی را باید در شرایط سخت مثل زمانی که انتقاد دیگران شما را دلگیر می‌کند یاد بگیرید. مثلا ممکن است بعد از یک دوره کار طولانی و سخت، بازخورد رئیستان این باشد: ” کارت خوب بود؛ اما فکر می‌کردم عملکرد بهتری داشته باشی”. در چنین شرایطی به جای این که شرایط بد کار، سختی‌ها و فشارهایی را که در این مدت تحمل کردید تشریح کنید بهتر است از این که دیگران از شما توقع بیش‌تری دارند خوشحال باشید و بابت آن تشکر کنید!

مشاهده مقاله  4 دلیلی که ایجاد عادت جدید و سازگاری با آن را با شکست مواجه می‌کند

شما می توانید مقالات روانشناسی خانواده مانند مقاله خیانت در روابط زناشویی را اینجا دنبال کنید.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.