8 نکته کلیدی برای این که بهترین تمرین سخنرانی را داشته باشید

0 ۳۵۱

تنها چند روز تا سخنرانی باقی مانده است. متن سخرانی آماده، تدارکات فراهم و هماهنگی ها با موفقیت انجام شده؛ اما این وسط کمبودی بزرگ احساس می شود؛ تمرین! شکی وجود ندارد که تمرین، ثابت و پایداری در سخنوری را برای سخنران به ارمغان می آورد. هر چه قدر بیشتر یک کار را انجام دهیم، هر چه قدر بیشتر در امری مداومت داشته باشیم و در عمل به کاری اصرار بورزیم در آن خبره تر می شویم. بنابراین برای داشتن بهترین سخنرانی، باید در اوقات مناسب و با حوصله بهترین تمرین سخنرانی را داشته باشیم.

فکر می کنید دانستن موضوع بحث برای سخن گفتن کفایت می کند؟ فن بیان شما به تنهایی می تواند پشتوانه شما برای یکی دو ساعت مباحثه و گفتگو باشد؟ گاهی لازم است با مخاطبان خود سر یکی از بخش های کلیدی مناظره داشته باشید؛ به اندازه کافی برای جنگ با مخاطبی که مدام ساز مخالف می زند و با حرف های شما متقاعد نمی شود آمادگی کسب کرده اید؟!

اگر شما هم تا کنون برای حضور در سخنرانی هایتان و جاهایی که قرار است متکلم وحده باشید و اجرا را به دست بگیرید، متکی به استعداد، دانسته ها و تجربیات قبلی خود بوده اید حتما این مطلب را تا پایان بخوانید. احتمالا بعد از مطالعه این مطلب شما هم به این نتیجه می رسید که بهترین سخنرانی، در گرو داشتن بهترین تمرین سخنرانی پیش از اجرا می باشد!

نکاتی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

نکته مهم در تمرین سخنرانی این است که مهارت و تسلط هرگز به صورت تئوری به وجود نمی آید. سخنران نمی تواند حرف هایش را روی کاغذ برای خودش دیکته کند و آن را مثل حفظ کردن بخشی از کتاب درسی، به مخاطبان خود پس دهد. باید باور کرد که تمرین کردن برای همه، حتی برای شما حرفه ای ها نیز لازم است!

مشاهده مقاله  10 جمله ای که هرگز یک گوینده هوشمند به زبان نمی آورد!

تمرین کردن لازم است؛ حتی برای شما!

هر کسی که رو به رو شما برای شنیدن حرف هایتان می ایستد، با این تصور آمده است که:

  • هدف، مخاطب و تدارکات را از قبل شناخته و فراهم کرده اید
  • اطلاعات دقیق و جزئی را درباره موضوع مدنظرتان جمع آوری کرده اید
  • برای پشتیبانی از داده هایتان، تجارب، داستان ها، خاطرات و تصاویر مختلفی را به همراه دارید که به اثبات گفته هایتان کمک می کند
  • جریان آرام و دل نشینی از اطلاعات قرار است به سمت او هدایت شود
  • مقدمه و پایان برنامه ریزی شده ای در انتظار او می باشد

نکاتی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

شما برنامه ای برای برآوردن انتظارات مخاطبان خود دارید؟

8 نکته کلیدی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

قبلا تمریناتی برای فن بیان معرفی کردیم که مهارت های ارتباطی شما را در طول سخنرانی افزایش می داد. تمرین هایی که در ادامه معرفی می کنیم، بهترین تمرین سخنرانی قبل از حضور در جمع است. به امید این که به وسیله آن ها کیفیت صدا، مهارت های گفتگو و ارائه مطالب شما ارتقا یابد.

بلند تمرین کنید

یکی از تکنیک های گرم کردن صدا، بلند تمرین کردن است. هنگامی که می خواهید تمرین کنید تا حد ممکن صدایتان را بالا ببرید. بالا و بالاتر. این بلند حرف زدن را بین سه تا شش بار تکرار کنید. برخی تصور می کنند می توانند با استفاده از تکنیک های تصویری ذهنی، سخنرانی را آن طور که می خواهند تصور کرده و بدون حرف زدن و کاملا ذهنی متن سخنرانی را تمرین کنند.

بلند سخت گفتن جز اولین تکنیک های افزایش اعتماد به نفس در سخنرانی است. بعد از این که اعتماد به نفس کافی را به دست آوردید باید بتوانید محیط و فضا را مثل یک سخنرانی واقعی شبیه سازی کنید. برای شبیه سازی قطعا به بلند حرف زدن به عنوان بهترین تمرین سخنرانی نیاز دارید.

مشاهده مقاله  6 نکته کلیدی در کسب آمادگی پیش از سخنرانی: اصولی تمرین کنید!

نکاتی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

متنوع تمرین کنید!

کاری کنید با هر بار تمرین کردنتان، همه چیز عوض شود! انگار که آدم دیگری قرار است همان مفاهیم را با فن بیان خودش تحویل مخاطب دهد! هدف اصلی در سخنرانی ارائه مفهوم اصلی است. پس سعی کنید از این که مطالب را به یک باره قورت دهید و همان طور هم عرضه کنید اجتناب نمایید.

مطالبی بیشتر به خاطر سپرده می شوند که ابتدا هضم شوند و سپس تغییراتی روی آن ها توسط خود سخنران صورت گیرد. همین موضوع باعث تفاوت سبک سخنرانی سخنرانان مختلف شده و باعث می شود از شنیدن صدای یک سخنران، خوشحال شویم اما 5 دقیقه گوش دادن به سخنران دیگر، به شدت برای ما خسته کننده باشد.

حواستان به زمانبندی باشد

مروری بر انواع مقیاس زمانی سخنرانی داشته باشید تا ببینید چه طور ثانیه به ثانیه یک سخنرانی می تواند ذهن مخاطب را شکل دهد. بسته به این که سخنرانی در فضای باز ارائه شود یا این که سالن و امکانات کافی برای استراحت مخاطبان فراهم باشد باید این مقیاس ها رعایت شوند. در تمرین سخنرانی به زمانبندی توجه کنید. توصیه می کنیم همیشه در تمرینات خود حداقل یک دقیقه از وقت مقرر جلوتر باشید؛ اما هرگز از زمان مشخص شده تجاوز نکنید.

نکاتی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

مقابل مخاطبان واقعی تمرین کنید

سخنرانی مقابل مخاطبان زنده ای که قدرت اظهار نظر دارند و می توانند احساسات خود را از شیوه سخنرانی شما بیان کنند چند مزیت بزرگ دارد:

  • اگر کلمه ای نامفهوم باشد یا بهتر باشد از معادل ساده تر آن استفاده شود، مخاطب واقعی سریعا متذکر می شود
  • مخاطب واقعی به شما می فهماند کجای سخنرانی مطلب سنگین تر می شود و لازم است سخنران زمان مشخصی را برای استراحت در نظر گیرد
مشاهده مقاله  عادت بد وسط حرف دیگران پریدن را با این ترفندها برای همیشه ترک کنید

وقت بیشتری را در تمرینات به مقدمه و پایان اختصاص دهید

شروع و پایان بحث، مهم ترین بخش سخنرانی برای مانور می باشند. بهترین تمرین سخنرانی آن است که از یک مقدمه کوتاه و جامع تشکیل شود و حدود یک ربع مانده به پایان وقت، به یک نتیجه گیری کلی برسد. در تمرینات خود روی این دو بخش بهتر کار کنید؛ چون احتمالا اول سخنرانی مخاطبان حوصله بیشتری دارند و پایان سخنرانی هم به شوق اتمام سخنرانی بیشتر به سخنان شما توجه می کنند!

تمرین خود را ضبط کنید

اگر احتمال می دهید فضای سخنرانی شما انتقادی می شود و تا حدودی بازخوردهایی که از مخاطبان دریافت می کنید ممکن است به کیفیت کار شما آسیب بزند، حین تمرین سخنرانی حتما صوت یا ویدیو خود را ضبط کنید. ضبط ویدیویی مزایا بیشتری نسبت به ضبط صدا دارد. مثلا کمک می کند آنالیز کنید چرا آن لحظه در برابر نقد یک مخاطب آزمایشی، سریع واکنش نشان داده اید، چرا آن لحظه به جای ایستادن روی صندلی ننشستید، چرا به جای جواب دادن به مخاطبتان آن لحظه به نفع خودتان سکوت نکردید یا اصلا چرا این مسئله را باز کردید و زمینه را برای ایجاد اختلاف بین مخاطبان فراهم نمودید.

نکاتی برای داشتن بهترین تمرین سخنرانی

سوالات را پیش بینی کنید

هر جای بحث که به نکته باریکی برخورد می کنید یا فکر می کنید بخشی از صحبت های شما ابهام برانگیز است متوقف شوید و همان لحظه فضای پرسش و پاسخ ایجاد کنید. اگر مخاطب واقعی ندارید، در ذهن خود سوالات محتمل را تصور کنید و جواب آن ها را تمرین نمایید.

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.