9 روش برای برقراری آرامش در زندگی زناشویی

0 ۳۴۷

9 روش برای برقراری آرامش در زندگی زناشویی

هیچ ازدواج و یا رابطۀ زناشویی‌ در این دنیا بی‌مشکل و آرام نیست، و یا امکان ندارد که پستی و بلندی‌های زندگی را تجربه نکند. مقولۀ ازدواج هم مثل تمام مقوله‌های دیگر، دو رو دارد، اوقات خوش و اوقات تلخ.

 

دلایل زیادی ممکن است زوج‌ها را از یکدیگر دور کند تا باعث شود که مثل دو غریبه با هم رفتار کنند یا تصمیم به جدایی بگیرند. این مسائل می‌توانند شامل بی‌عفتی، کج‌فهمی، بی‌اعتمادی، مشکلات مالی، دخالت خانواده‌ها، خیانت و یا غیره باشد. هر چه که هست، نمی‌تواند غیرقابل حل یا غیرقابل دور زدن باشد.

برقراری آرامش در زندگی زناشویی

این هم از چند نکته که می‌تواند به شما در برقراری آرامش در زندگی زناشویی کمک کند:

  1. عبادت

خانواده‌ای که شامل عبادت دسته‌جمعی شود، تا ابد مستحکم می‌ماند. هیچ‌چیزی فرای قدرت قادر مطلق _ خدا _ نیست. سرودی مسیحی در این باره می‌گوید: (چه دوست ارزشمندی که ما داریم، مسیح، که تمام گناهان و غم‌های ما را به جان می‌خرد. چه نعمتی که در عبادت خدا هست. او چه آرامشی که با اجتناب از عبادت از دست می‌دهیم، او چه دردهای غیرضروری که به جان می‌خریم. هیچ‌کس نمی‌تواند تنها با اتکا به قدرتش از پسِ مشکلات برآید).

به عنوان یک خانواده کنار هم جمع شوید و سعی کنید مشکلات‌تان را با خدا در میان بگذارید از او برای حل‌شان کمک بگیرید. خداوند شما را راهنمایی کرده و راه درست را مقابل اَقدامتان قرار می‌دهد. عبادت از آرامش بی‌حد و مرزی برخوردار است و بنابراین باعث برقراری آرامش در زندگی زناشویی می شود.

عبادت و شکرگزاری

  1. ارتباط

ارتباط و صحبت، کلید اساسی یک ازدواج و تأهلِ موفق است. به عنوان یک انسان، همۀ ما درونی گستاخ داریم و از بقیه انتظار داریم تا همیشه این مسئله را در نظر بگیرند و در مواجهه با تمام روابط‌مان، این ویژگی را به رخ می‌کشیم. گاهی وقت‌ها ما توسط یکی از اطرافیان‌مان مورد توهین قرار می‌گیریم و منتظر عذرخواهی از سمت و سوی او هستیم اما او چنین کاری نمی‌کند. پس ما از این بابت از او کینه به دل گرفته و سعی می‌کنیم در موقعیتی مناسب به او صدمه بزنیم.

چیزی که ما در این ماجرا متوجهش نیستیم، این است که شاید آن فرد از قصد این کار را نکرده و این سوءتفاهم، فقط به دلیل تفاهم در میان نقظه نظرها و عقاید شما بوده. ممکن است چیزی که برای شما توهین‌آمیز به‌نظر بیاید، برای او کاملاً عادی باشد. اگر همسرتان با رفتار یا حرفی شما را آزار داد و به شما توهین کرد، ممکن است از این نتیجه و پی‌آمد رفتار و گفتار خویش آگاه نباشد. به همین سبب شما باید به او بگویید که رفتارش باعث شده چه حسی داشته باشید و همچنین از او انتظار عذرخواهی دارید.

مشاهده مقاله  مشاوره ازدواج

هیچ چیزی را با فرض بر این‌که (خودش بهتر می‌داند) در درون خود نگه ندارید، چرا که انسان جایزالخطا است. همچنین شخص یا اشخاص ثالثی را در حل مشکل زناشویی خود راه ندهید. بیشتر زوج‌ها عادت دارند به جای صحبت با همسر خود، مشکلات زناشویی خود را با خانواده یا دوستان خود درمیان بگذارند. این کار ممکن است باعث شود که فرد ثالث پیشنهاد‌های غلطی به شما بدهد و ضرر بیشتری به رابطۀ شما وارد کند. خانواده و دوستان خود را خارج از محدوده‌ی مشکلات نگاه دارید و ارتباط بیشتری با همسر خود برقرار کنید.

  1. بخشش

نبخشیدن سبب ایجاد تلخی می‌شود، و تلخی هم در طول زمان به تدریج تبدیل به حس نفرت می‌شود. گاهی وقت‌ها باید یادبگیرید تا بی‌خیال یک موضوع شوید، مثلاً وقتی که همسرتان از شما به خاطر توهینِ اخیرش عذرخواهی نمی‌کند. و اگر چنین کرد، سخاوتمندانه او را ببخشید و سنگ‌دلی پیش نگیرید. او را در آغوش بگیرید و ببوسید تا بداند که او را کاملاً بخشیده‌اید.

هروقت که دعوا و بحث و جدلی پیش آمد، سعی نکنید کار یا حرفی که در گذشته زده بود را مجدداً یادآوری کنید. حتی اگر این حرف یا کار، یک روز قبل یا یک ساعت قبل انجام شده بود. وقتی می‌گویید که او را بخشیده‌اید، باید یادبگیرید که فراموش‌کردن نیز بخشی از بخشیدن است. اگر او را ببخشید اما همچنان کردار و گفتارش را به وی یادآوری کنید، باعث می‌شود فکر کند که شما همچنان خشم و غمِ حاصل از آن اتفاق را در قلب‌تان حمل می‌کنید که همین کار، سبب ایجاد تلخی در قلب همسرتان می‌شود.

آرامش در زندگی

  1. صبر

در درون همۀ ما کودکی خردسال وجود دارد که باعث می‌شود گاهی وقت‌ها ناپخته و یا بچه‌گانه رفتار کنیم؛ که خیلی اعصاب‌خردکن است. مواقعی هست که می‌خواهیم مسئله‌ای ساده را با همسرمان در میان بگذاریم اما در ذهن‌تان، همین مسئلۀ ساده به غولی بی‌شاخ و دم عصبی کننده تبدیل می‌شود. گاهی مواقع، حس می‌کنید دارید با دیوار صحبت می‌کنید چرا که همسرتان به غایت بچه‌گانه رفتار می‌کند؛ در این لحظات باید یادبگیرید تا صبور باشید.

مشاهده مقاله  چگونه افکار وسواسی خود را از بین ببریم

در چنین لحظاتی، با صبوری با او رفتار کنید. اگر در جواب آتش، از آتش استفاده کنید، خانه و پایه‌های خانواده‌تان آتش می‌گیرند و خاکستر می‌شوند. گاهی وقت‌ها، با وجود این‌که حق با شماست، باید یادبگیرید که تسلیم شوید، و حتی وقتی اشتباه از شماست، به قصورتان اعتراف کنید. یادتان باشد که: (یک پاسخ متین و آرام خشم را از بین می‌برد، اما یک پاسخ خشن، غضب را چندین برابر می‌کند).

  1. مصالحه

هرمسئله‌ای که باعث شده تا مخالفتی بین شما ایجاد شود، سعی در فهم و درک آن داشته باشید. در پی حل مشکل، زمینه و قسمتی که در آن تفاهم دارید را پیدا کنید و با استفاده از همان به مصالحه بپردازید. مثلاً اگر مسئله مربوط به یکی از عادات بد یا قبیح هسمرتان است که شما اصلاً دوستش ندارید و فکر می‌کنید که اشاره‌کردن به آن سبب ایجاد مشکل می‌شود، پس سعی کنید با آن کنار بیایید. همسر شما نیز ممکن است راجع به یکی از عادات شما چنین طرز تفکری داشته باشد اما حرفی نزند. یادتان باشد که شما هم بی‌نظیر و بی‌عیب نیستید و اگر مشکل بزرگی وجود دارد که نمی‌توانید با آن کنار بیایید، پس به او کمک کنید تا از پسِ آن برآید.

  1. اعتماد

یادبگیرید تا به همسرتان اعتماد کنید. این‌که مدام راجع به دیر آمدنِ او یا تماس‌های تلفنی یا پیامک‌های کوتاه به او غر بزنید یا او را سوال‌پیچ کنید، سبب ایجاد حس بی اعتمادی می‌شوید. به اعتمادی که او نسبت به شما دارد نیز احترام بگذارید. دیر به خانه آمدن از سرِ کار را تبدیل به یک عادت نکنید. اگر قرار است دیر برسید، پس به همسر خود اطلاع دهید. تماس‌های تلفنی خود را به شکل مخفیانه جواب ندهید. پیشِ چشمِ او تلفن خود را جواب دهید.

به هر حال چیزی نباید بین شما به عنوان یک راز باقی بماند. هیچ اشکالی ندارد اگر همسرتان تماس‌های تلفنی شما را بررسی کند یا پیامک‌های کوتاه شما را بخواند. چیزی تحت عنوان حریم خصوصی بین زن و شوهر معنا ندارد، مگر این‌که یکی از این دو چیزی برای پنهان‌کردن داشته باشد. وقتی شما دو نفر همدیگر را برهنه و عور دیده‌اید، پس چه چیز دیگری برای پنهان کردن دارید؟

  1. احترام

احترام مسئله‌ای دوجانبه است. هرچیزی که را بکارید، همان را درو می‌کنید. اگر ضرر بکارید، ضرر عایدتان می‌شود؛ شما نمی‌توانید به همسر خود بی‌احترامی کنید و در مقابل از او انتظار دریافت احترام را داشته باشید. در مسائلی مثل جدل‌ها و بحث‌ها، قبل از زدنِ هر حرف، آن را خوب بجوید و مزه‌مزه کنید و معنی آن را سبک و سنگین کنید، همچنین حواس‌تان باشد که چه کسی اطراف شماست. اگر در جمعی به همسر خود بی احترامی کنید، در واقع این حق را به بقیۀ حضار می‌دهید که به هردوی شما بی احترامی کنند. اجازه ندهید غرور و خودبینی شما را تسخیر کنند. این بردگی، به نابودی ازدواج شما ختم می‌شود.

  1. بدست آوردن دل طرف مقابل

(نگذارید آفتاب در حالی که شما عصبانی هستید به استقبالِ غروب کردن برود). بدون حل کردن مشکلات‌تان و در حالت عصبانی به تخت خواب نروید. غذای خاصی بپزید، شکلات بخرید، کارت پستالی بفرستید یا گل‌های موردعلاقه‌اش را برای او بچینید. هیچ کاری، بهتر از این موارد، بارِ معناییِ (متأسفم) را نمی‌رساند.

مشاهده مقاله  اهمیت روابط بین فردی در دنیای امروز

هدیه دادن

  1. مشاوره بگیرید

اگر هیچ‌کدام از این موارد کمکی به شما نکرد، حالا می‌توایند پیش افراد متخصص و یا پیشوای روحانی خود به دنبال کمک بگردید. همچنین می‌توانید با توجه به موقعیت و موضع والدین‌تان نسبت به همسر و ازدواج‌تان، از آن‌ها نیز مشورت بگیرید؛ باز هم می‌گویم که این فقط در صورتی است که سعیِ خود را برای حل مشکل در بین خودتان کرده و شکست خورده باشید. برای مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج می توانید از دانشگاه زندگی کمک بگیرید.

من علم غیب نمی‌دانم یا پیامبر و دانشمند نیستم، اما این را می‌دانم که در این زمینِ گسترده، هیچ مشکلی بدون راه حل نیست. وقتی با هم به حل مشکل بپردازید، قطعاً راهی برای حل آن پیدا خواهید کرد. روزی را به یاد بیاورید که رو به روی هم گفتید: (برای بهترین‌ها، برای بدترین‌ها، تا وقتی که مرگ ما را از هم جدا کند)، پس باید این اوقات تلخ را بگذرانید و به اوقات خوشی و عیش برسید.

 

[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.