4 عادتی که برای تصمیم گیری بهتر به کمکتان می‌آید

0 ۳۳۶

برخی از تصمیم گیری‌های زندگی، عجیب سخت و طاقت‌فرسا می‌شوند. مثل انتخاب لباس مناسب برای شرکت در مصاحبه کاری، انتخاب کفش راحت از میان هزار و یک رنگ کتانی زیبا در یک فروشگاه بزرگ کفش یا انتخاب رنگ ماشین موردنظرتان در حالی که تمام رنگ‌های موجود آن در دلبری می‌کنند! زندگی پر است از این موقعیت‌ها و در نهایت این ما هستیم که برای تصمیم گیری بهتر و انتخاب عاقلانه با خودمان کنار آییم.

روی دیگر تصمیم گیری‌های بزرگ و کوچک زندگی ما به اندازه‌ای می‌تواند حساس باشد که سرانجام آن تصمیم گیری چیزی جز حس پشیمان و ناتوانی به دنبال نداشته باشد. در چنین شرایطی اگر تصمیم گیری صحیحی اتخاذ شده باشد و اعتماد به نفس کافی را نسبت به تصمیمات خود داشته باشیم هرگز از راهی که طی شده است احساس پشیمانی نخواهیم داشت.

در نهایت همه ما می‌توانیم طی چند گام ساده، یک تصمیم گیرنده بهتر شویم. اگر شما هم به دنبال ارتقا توانایی تصمیم گیریتان هستید و احساس می‌کنید نمی‌توانید نسبت به تصمیماتی که اتخاذ می‌کنید پایبند بمانید با چند عادتی که در ادامه بررسی می‌کنیم همراه ما باشید.

 4 عادتی که برای تصمیم گیری بهتر به کمکتان می‌آید

چنان چه قبلا گفته شد بسیاری از مردم، برای تصمیم گرفتن به ماه‌ها و یا حتی سال‌ها زمان نیاز دارند. ایجاد تغییرات ضروری ترسناک به نظر می‌رسد و این ترس از اتفاقات نا‌شناخته، ممکن است شما را متوقف سازد. اغلب تصمیمات ما بر اساس ارزش‌ها اتخاذ می‌شوند. ارزش‌ کلمه‌ای است که بسیاری به آن بی‌توجهی می‌کنند اما ارزش‌ها هنوز مهمترین عامل انگیزه‌ی ناخود‌آگاه محسوب می‌شوند و وقتی به آن‌ها بی‌توجهی شود زندگی را ویران می‌کند. وقتی ارزش‌های شما مهم محسوب نمی‌شوند شما عصبانی و بی‌احساس می‌شوید و یا حتی احساس نا‌امیدی می‌کنید. شما با خود و اطرافیانتان  احساس ناراحتی می‌کنید و به آن‌ها بی‌اعتماد می‌شوید. طوری که در نهایت زندگی سخت به نظر می‌رسد.

مشاهده مقاله  تصمیم‌گیری درست، یک هنر است

 

تصمیم گیری بهتر

به موارد زیر عادت کنید تا لذت تصمیم گیری بهتر را بچشید!

اعتماد به نفستان را قبل از شروع کار محک بزنید!

یکی از عادت‌هایی که پیش از شروع هر پروژه‌ای باید با خودتان تمرین کنید محک زدن میزان اعتماد به نفستان است. به عنوان مثال ممکن است درخواست افزایش حقوق را به رئیستان بدهید و 80 درصد از پذیرش آن مطمئن باشید. یا این که 90 درصد مطمئن باشید که قرار است بعد از مصاحبه تحصیلی، در دانشگاه موردنظرتان قبول شوید. اگر سطح اعتماد به نفستان با این موضوع هماهنگ نباشد به زودی شکست می‌خورید؛ چون اعتماد به نفس بیش از حد درباره هر موردی شما را با شکست مواجه می‌کند.

مورد دیگری که در اکثر موارد با آن رو به رو هستیم اعتماد به نفس بیش از حدی است که ممکن است در تخمین زمان موردنظر داشته باشیم. مثلا تصور کنیم 10 دقیقه برای نوشتن یک گزارش کافی است اما وقتی مراحل نوشتن آن را شروع می‌کنیم متوجه می‌شویم ساعت‌ها ما را به خود درگیر کرده است!

شرط تصمیم گیری بهتر در زندگی، محک زدن اعتماد به نفستان است. اگر تصور می‌کنید که برای انجام یک کار به زمان بیش‌تری نیاز دارید یا ممکن است هر لحظه با نظر مخالف رئیس یا همکارتان رو به رو شوید پس سطح اعتماد به نفستان را با حقایق موجود راستی‌آزمایی کنید!

 

تصمیم گیری

ریسک هر کاری را در نظر داشته باشید

تصمیم گیری در خیلی از مراحل زندگی ساده است؛ چون ما از بدو تولد با تصمیمات مختلف رو به رو بوده‌ایم که هرگز در آن‌ها ریسک و خطرات موجود را مدنظر نداشته‌ایم. نمونه ساده این تصمیم گیری پرغفلت، مصرف فست فودهایی است که پیش از ابتلا به بیماری‌های مرتبط هرگز ریسک و خطرات آن را در نظر نداریم؛ اما به محض آن که دچار یکی از بیماری‌های مرتبط شدیم می‌فهمیم که تصمیمات ما چه قدر در گرو خطراتی هستند که هرگز به وقوع آن‌ها فکر نکرده بودیم!

مشاهده مقاله  هر آن چه درباره اهمیت زمان و اهمیت واقعی آن که تا کنون نمی‌دانستید! (2)

برای تصمیم گیری بهتر لیستی از تصمیمات به نظر ساده خودتان در طول روز را تهیه کنید. ریسکی که تا به حال بدان فکر نکرده بودید را در نظر داشته باشید و این بار با نگاهی عمیق‌تر تصمیم گیری‌های روزمره خود را عملی کنید.

مشکلات را از چارچوب متفاوتی نظاره کنید

شیوه نگرش شما به مشکلات و تصمیمات نقش مهمی در پاسخگویی شما به مشکلات و تصمیم گیری‌هایتان ایفا می‌کند. به دو جمله زیر دقت کنید:

  • طبق دیدگاه جراحان، 10 درصد کسانی که تحت این عمل جراحی قرار داشتند فوت کردند
  • طبق دیدگاه جراحان 90 درصد جراحی‌های مشابه این جراحی موفقیت‌آمیز بوده است

 

تصمیم گیری بهتر

شاید در حقیقت این دو جمله تفاوت زیادی با هم نداشته باشند اما نگاهی که شنونده نسبت به این نتایج دارد با شنیدن هر یک از این جملات تفاوت دارد. شنیدن جمله دوم ممکن است فرد را برای تصمیم گیری مثبت جهت شروع عمل جراحی مشتاق کند؛ اما جمله اول او را دلسرد نماید!

با این اوصاف توصیه می‌کنیم برای تصمیم‌گیری بهتر و در زمان مواجه شدن با مشکلات، مشکلات را از منظر دیگری نگاه کنید و ضمنا از مراحل تصمیم گیری صحیح غافل نمانید. تنها چند دقیقه مکث و تفکر بیش‌تر شما را با جنبه‌های پنهان حقیقت رو به رو می‌سازد.

برای تصمیم گیری درست، هنرمند باشید!

برخلاف دیدگاه مردم، تصمیم گیری یک هنر است و کسی که هنرمند نباشد اثر باارزشی از او به جای نمی‌ماند. به عنوان یک فرد مستقل لازم است تصمیمات زندگی خود را جدی گرفته و مسئولیت آن را بپذیرید. برای این کار باید قبل از تصمیم و عمل به آن، جوانب موضوع و عواقب آن را بسنجید. توصیه می‌شود که نتایج احتمالی را در ذهن خود به تصویر بکشید و سعی نکنید تصمیمی را در چند لحظه بگیرید. هیچ اشکالی ندارد که مدت زمانی را برای بررسی بهتر تصمیم صرف کنید. این موضوع بخش‌های مختلف زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین احتیاط شرط عقل است و باید در تصمیم گیری نیز به این موضوع توجه کنید.

مشاهده مقاله  6 تاثیر مخرب پرخاشگری منفعلانه بر رابطه

البته پذیرفتن مسئولیت فقط به نتایج کوتاه مدت تصمیمات شما خلاصه نمی‌شود بلکه باید نتایج بلند مدت را هم در نظر بگیرید. در این شرایط مشورت نیز اشکالی ندارد چرا که ممکن  است به طور کامل از عواقب تصمیم خود آگاه نباشید و مشورت با اطرافیان اطلاعات شما را افزایش دهد.

[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.