راهکاری برای خلاقیت: 6 مرحله برای این که مغز خلاق داشته باشیم!

0 ۱۲۴

معمولا همه ایده‌هایی که برای اولین بار مطرح می‌شوند فرآیند خلاقیت را پشت سر گذاشته‌اند و فردی که آن ایده را ارائه داده قطع به یقین مغز خلاق و پویایی داشته است. اما این خلاقیت هرگز به صورت مطلق یک توانایی ذاتی تلقی نمی‌شود و هزار و یک فاکتور می‌توانند در ایجاد و بروز آن نقش داشته باشند. به علاوه برخی از مشاغل هستند که قوای خلاقیت را در فرد بیش‌تر می‌کنند و مغز خلاق آن‌ها در خلال کار کردن شکل می‌گیرد؛ درست مثل افرادی که به صورت پروژه‌ای کار می‌کنند، افرادی که برنامه‌نویسی می‌کنند و معمولا در طول کار می‌توانند تغییرات زیادی را خلق کنند، جراحان، نویسندگان و …

 

مغز خلاق

در باب خلاقیت سوالات زیادی مطرح می‌شود. این که چرا باید خلاق باشیم و مگر غیر از این است که خیلی از کارهای روزمره ما با یک جریان تکراری انجام می‌شوند. پاسخ به این سوال را در ادامه همین مطلب در دانشگاه زندگی دنبال کنید.

راهکاری برای خلاقیت: 6 مرحله برای این که مغز خلاق داشته باشیم!

همیشه یک نیاز پشت خلق مغز خلاق وجود دارد. د سال 1870 و زمانی که صنعت چاپ و روزنامه‌نگاری با مشکلات پرهزینه‌ای رو به رو بود یک خلاقیت شگفتی‌ساز صورت گرفت که آغاز تغییر و تحولات امروزی شد. مردم در آن زمان دوست داشتند تصاویر ثبت شده با جدیدترین دوربین‌های تصویربرداری را روی کاغذ مشاهده کنند اما تحقق این امر برای صنعت چاپ هزینه گزافی دربرداشت. تا آن زمان از حکاکی تصاویر روی صفحات استیلی برای چاپ روی روزنامه استفاده می‌شد که چندان قابل اعتماد نبودند. Frederic Eugene برای اولین بار سیستم عکاسی رنگی را روی کار آورد و توانست در چاپ تصاویر روی روزنامه‌های سیاه و سفید قدم بزرگی بردارد.

مشاهده مقاله  تصمیم‌گیری درست، یک هنر است

 

 

مغز خلاق یا تفکر خلاق یعنی نگاه کردن به چیزی به شکلی متفاوت. یعنی اینکه بتوان چیزهایی را مشاهده و درک کرد که برای بسیاری از افراد قابل درک نیستند. خلاقیت را در واقع می‌توان مشاهده الگوهایی معنادار دانست که واضح نیستند. حتی کارآگاه خیالی و معروف یعنی شرلوک هولمز در برخی از داستان ‌هایش از چنین قابلیتی برای کنار هم گذاشتن سرنخ‌ها و حل کردن معمای پرونده بهره گرفته است.

6 مرحله‌ای که کمک می‌کند مغز خلاق داشته باشیم

در سال 1940، جیمز وب راهنمای کوتاهی با عنوان “تکنیک‌های تولید ایده” منتشر می‌کند که بر اساس آن ایده نوآورانه زمانی رخ می‌دهد که عناصر قدیمی با هم ترکیب شوند. به زبان دیگر تفکر خلاق به معنای ساختن و تولید یک ماده تازه نیست؛ بلکه در نظر گرفتن فاکتورهای فعلی برای برای رونمایی از آن نسخه تازه‌تر، بهینه‌شده و بهتر شده از نمونه قبلی است.

با در نظر گرفتن این موضوع، 5 مرحله‌ای که برای تولد مغز خلاق بدان نیاز داریم را در ادامه می‌خوانید:

برای داشتن مغز خلاق، ابزارهای جدید را به کار گیرید

برای این که بتوانید نسخه تازه‌ای از یک تفکر قدیمی داشته باشید باید به فکر ابزارهای موردنیاز هم باشید. این روند دقیقا مشابه با انتشار نسخه به روزرسانی یک برنامه یا اپلیکیشن موبایل است که دارای قابلیت‌های تازه‌ای می‌باشد. این به روزرسانی با افزودن ابزارها و قابلیت‌های جدیدی به اپلیکیشن قدیمی منتشر می‌شود.

 

خلاقیت

کاملا روی ذهنتان و تصوراتتان متمرکز شوید

در این مرحله قرار است فقط تحلیل‌هایی که از یک ابزار در ذهنتان به وجود آمده را در نظر داشته باشید. این که به زاویه‌های مختلف آن ایده نگاه کنید و ببینید جای خالی چه تغییراتی در آن محصول احساس می‌شود. مثل تغییر دکوراسیون منزل که برای کوچک‌ترین جا به جایی در منزل باید تمام ابعاد آن تغییرات را در نظر بگیرید.

مشاهده مقاله  عزت نفس و ۴ گام اساسی برای رسیدن به آن

آزمون و خطا را یاد بگیرید

این موضوع به یکی از کلیشه‌های زندگی تبدیل شده است اما باید اعتراف کرد که در زندگی ما آزمون و خطا جزئی جدایی‌ناپذیر است. اگر در ابتدا شکست نخورید و دوباره تلاش نکنید به موفقیت هم دست نخواهید یافت. آزمون و خطا می‌تواند زمینه‌ای برای ایجاد یک ایده بسیار هوشمندانه باشد. مثلاً یک رمان بسیار محبوب را در نظر بگیرید که قبل از انتشار و قرار گرفتن در دسترس عموم باید بارها ویرایش و ایده‌های تازه‌ای به آن اضافه شود.

مشکل یا کمبود موضوع موردنظرتان را کنار بگذارید!

بعد از آزمون و خطا باید آن مشکل یا کمبودی که در محصول احساس کرده‌اید را نادیده بگیرید؛ واگرنه ذهنتان به آن مرحله از خلاقیت نزدیک نمی‌شود که بتواند باعث تولید یک محصول تازه شود. در واقع در این مرحله ذهن را پاک می‌کنیم تا حجم زیاد ایده‌ها باعث اشتباهی نشوند.

اجازه دهید که ایده‌هایتان دوباره جان بگیرند!

همان لحظه که فکر کردن را متوقف می‌کنید ایده‌ها دوباره برمی‌گردند و سر و کله آن‌ها پیدا می‌شود! کافی است یک مرور سریع و کوتاه روی این ایده‌ها داشته باشید. ایده‌های تازه و کاربردی منبع انرژی مهمی برای ادامه این روند هستند.

 

مغز خلاق

ایده‌‌هایتان را بر اساس بازخوردها شکل و توسعه دهید

برای هرگونه ایده تازه‌ای لازم است آن را در جهان گسترش دهید! جهان شما می‌تواند خانواده، دوستان و نزدیکانتان باشند که ممکن است ایده را تایید کنند، رد کنند یا این که نقدهایی را بر ایده شما وارد نمایند.

 

همراهان دانشگاه زندگی اگر در زمینه مشاوره خانواده و یا مشاوره ازدواج نیاز به راهنمایی دارید ما را دنبال کنید.

مشاهده مقاله  با تفکر خلاق می‌توان مسائل را بهتر حل کرد
[تعداد: 1    میانگین: 5/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.