7 ترفند برای این که نوجوان حرف‌شنو و مطیع‌تری داشته باشیم

0 ۴۹۵

این روزها دیگر همه می‌دانند که چه قدر گفتگو با نوجوانان، خصوصا آن دسته از بچه‌هایی که ارتباط بیش‌تری با فضای مجازی، بازی‌های کامپیوتری و عادات نسل جدیدتر دارند می‌تواند مشکل باشد. آن چیزی که والدین در دنیای ایده‌ال انتظار دارند، نوجوان حرف‌شنو و مطیعی است که همه رهنمودهای والدینش را با دقت عملی می‌کند؛ اما در واقعیت چیزی جز بی‌احترامی یا اطاعت‌ناپذیری نصیب والدین نمی‌شود. به زبان دیگر نوجوانان بیش‌تر در چنین موقعیتی تلاش دارند گفتگوی شما با آن‌ها و این نصیحت‌ها زودتر تمام شوند.

 

نوجوان حرف‌شنو

به نظر می‌رسد گفتگو با نوجوانان در صورتی که موضوع مورد علاقه آن‌ها نباشد تاثیری ندارد. در واقع شاید یکی از علائم اختلال رفتاری در نوجوانان همین مشکل مذاکره با والدین باشد که باعث می‌شود شکاف بزرگی بین آن‌ها ایجاد شود؛ چون والدین در این موقعیت چه مطابق با میل نوجوان خود عمل کنند و چه برخلاف میل آن‌ها رفتار کرده باشند در هر صورت بابت عدم این توانایی برای متقاعد کردن فرزند خود سرزنش می‌شوند.

درست در چنین شرایطی اهمیت فن بیان گفتگو با آن‌ها مطرح می‌شود تا نوجوان حرف‌شنو و مطیعی داشته باشیم. از این رو تصمیم داریم این بار به یکی دیگر از موضوعات حیاتی در روان‌شناسی خانواده بپردازیم تا بتوانیم فرزندان مطیع‌تری داشته باشیم.

7 ترفند برای این که نوجوان حرف‌شنو و مطیع‌تری داشته باشیم

اگر فرزند شما هم نوجوانی است که نسبت به هیجان آسیب‌پذیر شده است احتمالاً ندانید که دقیقاً باید چه کنید. وقتی که فرزند شما مستقل می‌شود امکان این که بتوانید به او کمک کنید کمتر خواهد بود؛ زیرا او به رفتارهایش ادامه می‌دهد، رفتارها وابستگی می‌آورند و ممکن است در نهایت رفتارهای شدیدی از خود بروز دهد. یکی از این راه ها مدیریت هیجان و اقدام به عمل در زمان مناسب برای گفتگوی منطقی با نوجوان است. در ادامه راه‌های موثر برای این که نوجوان حرف‌شنو و مطیع‌تری داشته باشیم را مطالعه می‌خوانید.

مشاهده مقاله  15 صفت بارز از یک زن قوی

 

رفتار با نوجوان

برای گفتگو، منتظر زمان مناسب بمانید

وقتی که نوجوان شما ناامید، ناراحت، عصبانی، دلزده و پرخاشگر است گفتگوهای شما به جایی نمی‌رسد؛ چون احتمال این که نوجوانان بتوانند در شرایط دشوار عکس‌العمل منطقی از خود نشان دهند کم است. بنابراین نوجوان به آن چیزی متوسل می‌شود که تنها در آن شرایط بتواند به نفعش باشد؛ نه در آینده.

توصیه می‌کنیم زمانی با نوجوان گفتگو کنید که از نظر استرس، هیجان محیطی و آشفتگی‌های درونی به تعادل رسیده باشد.

در گفتگو، حالت تکانشی نداشته باشید

همه ما می‌دانیم که چه قدر بلند کردن صدا و واکنش شدید نشان دادن می‌تواند ساده باشد. این در حالی است که هر یک از رفتارهای تکانشی ما می‌تواند رفتار مشابهی از سوی نوجوان به همراه داشته باشد. بنابراین گفتگو در شرایط آرام و به دور از هر گونه تنش کمک می‌کند تا نوجوان حرف‌شنو و ومطیع‌تری داشته باشیم.

برای برخورد محترمانه، محترم باشید

همه بزرگ‌تر تجربه نادیده گرفته شدن در دوران نوجوانی و بلوغ را دارند. کافی است برای چند دقیقه احساسی که در آن موقعیت داشته‌اید را به خاطر آورید. متوجه می‌شوید که یکی از نیازهای اصلی افراد در سنین نوجوانی محترم شمرده شدن و مشاهده رفتار محترمانه از سوی دیگران است.

 

نوجوانان

در گفتگو با نوجوان، قضاوت‌ کردن را فراموش کنید

نوجوان کوله‌باری از تجربه‌های تلخ و شیرین چند سال اول دوران کودکی و سپس ورود به این مقطع زندگی است. در سنین کودکی که همواره مورد امر و نهی و عتاب خطاب والدین بوده است و حالا با ورود به سنین نوجوانی و مشاهده نقدهای والدین ممکن است خودش را همچنان اسیر دوران کودکی احساس کند؛ در حالی که جسم و روح او دیگر کودک نیستند!

مشاهده مقاله  آیا سن والدین روی تربیت فرزندان تاثیر گذار است؟

برای این که نوجوان حرف‌شنو و قانع‌تری داشته باشید از قضاوت کردن، سرزنش و نقدهایی که در نهایت شما را به قضاوت آن‌ها می‌کشانند خودداری کنید.

به نگرانی‌های نوجوان با دقت گوش دهید

گفتگو با نوجوانان معمولا یک محوریت خاص دارد؛ و آن ایده‌ها و دیدگاه‌های افراد بزرگ‌تر است. در حالی که نوجوان مخلوطی از حس‌های عجیب و غریب و کشف‌نشده است که حتی خودش هم گاهی در مواجه شدن با آن‌ها سردرگم می‌شود. یکی از این حس یا نیازها، نیاز به گفتگو و مطرح کردن خواسته‌ها است. بنابراین در گفتگو با فرزندتان سعی کنید شنونده خوبی هم باشید.

 

رفتار با نوجوانان

مرزهای رفتاری را در گفتگو با نوجوان مشخص کنید

وقتی که نوجوان در شرایط تثبت‌شده و به دور از هر گونه هیجان قرار گرفت نوبت به بیان خواسته‌ها می‌رسد. آن دسته از نوجوانانی که از قبل حد و مرز خودشان را از نظر رفتاری در منزل و جامعه شناخته‌اند در این مرحله سریع‌تر قانع می‌شوند.

از موضوع گفتگو با نوجوان منحرف نشوید

آن دسته از نوجوانانی که مدام تمایل به دور زدن قوانین دارند سعی دارند موضوع گفتگویتان را به هر شیوه‌ای که شده عوض کنند. شاید در این موقعیت نوجوان با صدای بلندتری صحبت کند و هر طور که شده سعی کند موضوع را به نفع خودش تغییر دهد. هوشیاری بزرگ‌ترها در این لحظه برای جهت متقاعدسازی و این که نوجوان حرف‌شنو و مطیع‌تری داشته باشند ضروری و لازم است.

و در نهایت می توانید با مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج و همچنین در زمینه های دیگر روانشناسی این موضوع را به خوبی حل کنید.

مشاهده مقاله  8 دلیلی که ثابت می‌کند برای ورود به رابطه جدید آماده نیستید
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.