4 کلید تضمینی موفقیت در سخنرانی‌های ویل اسمیت

2 ۳۹۸

یکی از جملاتی که هر یک از انسان‌های روی زمین حداقل یک بار با خودش تکرار و مرور کرده این است:” چرا من نتوانم؟” جمله‌ای که خیلی از اوقات به دنبال ناکامی‌ها به سراغ ما می‌آید و با خود مرور می‌کنیم که چرا فلان شخص توانست ولی من نمی‌توانم. هر چند که عوامل ناکامی‌های آن قدر متعدد و جزئی هستند که پرداختن به هر یک به صورت جداگانه خارج از حوصله مطالبی است که در دانشگاه زندگی مرور می‌کنیم، اما معمولا یک عامل زمینه‌ای ما را از رسیدن به اهدافمان دور می‌سازد. عاملی که بارها و بارها نمود غلبه بر آن را در سخنرانی‌های ویل اسمیت دیده‌ایم!

 

سخنرانی‌های ویل اسمیت

ویل اسمیت نه یک سخنران یا ناطق، بلکه یک تهیه‌کننده و خواننده آمریکایی است که سخنرانی‌های انگیزشی زیادی را به دنبال در قالب ویدیوهای مختلفی در یوتیوب عرضه کرده است. ویدیوهایی که منبع الهام بسیاری از افراد برای پیشرفت زندگی روزمره شده‌اند و با توجه به تاثیرگذاری آن‌ها، تصمیم گرفتیم چند نکته را به عنوان کلید تضمینی موفقیت در سخنرانی‌ها، از شیوه نطق ویل اسمیت استخراج و بررسی کنیم. همراه همیشگی دانشگاه زندگی بمانید.

4 کلید تضمینی موفقیت در سخنرانی‌های ویل اسمیت

گاهی سخنوری برای موفقیت دیگران است و سعی داریم با جملات خود ایجاد انگیزه کنیک؛ گاهی هم این خود ما هستیم که به سخنرانی‌های دیگران نیاز داریم تا برای تقویت فن بیان خود انگیزه بگیریم.

وقتی که به سخنرانی‌های ویل اسمیت با دقت توجه می‌کنیم متوجه می‌شویم که در تهیه موضوع و متن سخنرانی به چند پارامتر مهم اشاره شده است:

  1. نکات کلیدی سخنرانی
  2. تکرار نکات حائز اهمیت
  3. پرچم گذاری یا مشخص کردن نکات مورد نظر
  4. بهره‌گیری از ساختاری ساده در تهیه متن سخنرانی
مشاهده مقاله  خصوصیات یک پاورپوینت موثر برای سخنرانی و کنفرانس‌ها

 

ویل اسمیت

توجه ویژه به نکات کلیدی در سخنرانی ویل اسمیت

یکی از جملاتی که در بسیاری از سخنرانی‌های ویل اسمیت می‌شنویم این است:

Running and reading are the keys to life

دویدن و خواندن دو کلید زندگی هستند

این پیغام کوتاه و به هم فشرده است. آن قدر که می‌توانید سریع خودتان را در حال خواندن کتاب یا دویدن تصور کنید! به علاوه تکرار و یادگیری آن سریع و راحت است و به راحتی می‌توان آن را نقل قول کرد.

اهمیت نقل قول‌ و قافیه‌ها در انتخاب کلمات کلیدی

یکی از نکاتی که یک کلیدواژه را از سایر کلمات هم‌معنا متمایز می‌کند به کارگیری قافیه است. کلماتی که ریتم مشابهی داشته باشند و بتوانند در پایان جمله هم‌قافیه عمل کنند معمولا خیلی راحت‌تر توسط مخاطب قاپیده می‌شوند! همان طور که می‌دانید برخی از کلیدواژه‌ها نه تنها قاپیده نمی‌شوند بلکه مدت‌ها روی دست سخنران باقی می‌مانند و سخنرانی به همان شکل به پایان می‌رسد!

نکته بعدی امکان نقل‌قول کردن سخنرانی است که شاید قبلا در مباحث سخنرانی و فن بیان و نکات اصلاح آن کم‌تر به آن‌ها در دانشگاه زندگی پرداخته شده است. معمولا یک کلیدواژه باید آن قدر ظرفیت داشته باشد تا به سادگی نقل‌قول شود.

تکرار نکات پراهمیت در سخنرانی‌های ویل اسمیت

کافی است یک بار به یکی از ویدیوهای ویل اسمیت گوش دهید تا متوجه نظم و روند همیشگی او در تکرار کلیدواژه‌ها شوید. ویل اسمیت معمولا بعد از بیان یک جمله مهم، کلمات کلیدی را دو بار از همان ابتدا تکرار می‌کند. در نهایت هم برای جمع‌بندی همان کلمات دوباره تکرار می‌شوند.

مشاهده مقاله  با مهارت بداهه گویی یک سخنران تمام عیار شوید!

 

ویل اسمیت

همه ما یاد گرفته‌ایم که هنگام نوشتن و همزمان با آن چه که می‌نویسیم، فکرمان را به زبان نیاوریم و حرف نزنیم ولی در ارائه‌های شفاهی این تکرار به شدت توصیه می‌شود! اگر سخنرانی‌های شما از سخنرانی‌های ویل اسمیت طولانی‌تر است این تکرار و تاکید روی کلمات کلیدی و مهم می‌تواند بیش‌تر هم باشد. در نهایت هم پایان‌بندی مناسب متن، با تکرار کلماتی که کلیدی و طلایی هستند به یک جمع‌بندی خوب کمک می‌کند.

پرچم گذاری نکات مورد نظر در سخنرانی ویل اسمیت

برای ویل اسمیت اهمیت کلیدواژه‌ها آن قدر بالا است که مستقیم در سخنرانی‌هایش از مخاطبان به این شکل درخواست توجه می‌کند: “از شما می‌خواهم که دقیق گوش کنید چون قرار است کلید زندگی را به شما بیاموزم.”

ما در تحلیل سخنرانی‌های ویل اسمیت این روش را پرچم‌گذاری می‌نامیم. روشی که سخنران انگار مبدا بحث را نشانه‌گذاری و بهتر بگوییم، پرچم‌گذاری می‌کند و آن پرچم را تکان می‌دهد تا مخاطبان را متوجه این بخش از مطلب کند. معمولا آن بخش از سخنرانی که پرچم‌گذاری نمی‌شود از درجه اهمیتش کاسته می‌شود.

بهره‌گیری از ساختاری ساده در تهیه متن سخنرانی

ویل اسمیت یک ساختار ساده را در متن خود دنبال می‌کرد:

خواندن >>> چه اهمیتی در زندگی دارد؟

دویدن>>> چه اهمیتی در زندگی دارد؟

این ساختار به فهم بهتر مطالب سخنرانی کمک می‌کند؛ چون ذهن انسان مایل به دسته‌بندی است و یادآوری مطالب با یک دسته‌بندی منسجم راحت‌تر است.

ما در سایت دانشگاه زندگی علاوه بر مقالات سخنرانی و فن بیان مقالات روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده و مشاوره ازدواج داریم که می توانید با کلیک بر روی هر یک از آنها این مطالب را ببینید.

مشاهده مقاله  4 راه حل ساده برای افزایش بلندی و کیفیت صدا در طول سخنرانی
[تعداد: 0    میانگین: 0/5]
۲ Comments
  1. milad

    عالی و مفید بود

    1. mm
      سید جواد غفاری

      ممنونم

نظر خود را بنویسید

Your email address will not be published.